La Generalitat demanarà l'estat d'alarma per poder aplicar el toc de queda

L'executiu ha celebrat un consell extraordinari aquest divendres a la tarda


  • Comparteix:

La Generalitat demanarà l'estat d'alarma / Foto: ACN

La Generalitat demanarà l'estat d'alarma / Foto: ACN

La Generalitat de Catalunya demanarà al govern espanyol l'estat d'alarma per poder aplicar el toc de queda. Així ho ha decidit el Govern en un consell executiu extraordinari aquest divendres a la tarda per poder afrontar la segona onada de la Covid-19. Tot i aquesta petició, l'executiu vol mantenir les seves competències. El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, i la portaveu del Govern, Meritxell Budó, han comparegut en roda de premsa per informar-ne.

Aragonés ha assegurat que "necessitem un estat d'alarma descentralitzat on la Generalitat sigui l'única autoritat competent" perquè l'evolució de la pandèmia a Catalunya "és molt preocupant". El vicepresident amb funcions de president ha detallat que, si s'activa l'estat d'alarma, el primer que farà el Govern serà decretar "un toc de queda nocturn" amb l'objectiu de "limitar temporalment la vida social nocturna" de la ciutadania.

La petició de la Generalitat arriba després que altres comunitats, com el País Basc, Astúries i Extremadura ja ho hagin demanat al president Pedro Sánchez.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.