L'empresariat de Sant Cugat aprova el toc de queda però reclama noves ajudes

Joan Franquesa admet que el teletreball sobreviurà a la pandèmia, però ha de ser compatible amb la conciliació familiar


Temes relacionats

[FAQ] Què es pot fer i què no es pot fer amb el toc de queda? (25/oct/20)

Confinament nocturn de 22 a 6 hores amb poques excepcions i multes a qui incompleixi (25/oct/20)


  • Comparteix:

Joan Franquesa, president de Sant Cugat Empresarial, en una imatge d'arxiu. / Foto Cugat Mèdia

Joan Franquesa, president de Sant Cugat Empresarial, en una imatge d'arxiu. / Foto Cugat Mèdia

El sector empresarial santcugatenc confia que el toc de queda no afecti l'activitat empresarial. Segons ha explicat el president de Sant Cugat Empresarial, Joan Franquesa, a Cugat Mèdia, es tracta d'una mesura bona perquè persegueix la socialització, però a l'hora pateix pels sectors afectats per la resta de mesures.

"El problema que hi ha aquí és que els sectors més afectats han de poder sobreviure i estar informats de les ajudes i de les exempcions. No hi pot haver un sector que hagi d'aguantar en benefici de tots. Tots ens hem de beneficiar i perjudicar en la mateixa mesura", apunta Franquesa. En aquest sentit, explica que té poca importància de qui és la competència concedir ajudes, "l'Administració en majúscules és qui ha de preveure els ajuts, vinguin d'on vinguin. S'ha d'afrontar de manera seriosa el tema de les ajudes a les empreses".

Per aquest motiu Joan Franquesa troba a faltar que les mesures restrictives per contenir la pandèmia no vagin acompanyades de concreció en les ajudes: "On són les mesures del segon estat d'alarma? Nosaltres no les veiem. Si això s'ha d'allargar fins al maig, s'hauria de saber ja si hi haurà ajudes directes, excepcions, bonificacions, d'on vindran els diners... totes aquestes preguntes avui no tenen resposta".
Teletreball
Pel que fa a la petició que fan els governs a les empreses perquè intensifiquin encara més el teletreball. Segons Franquesa, de teletreball se n'havia començat a fer abans del primer confinament, i se'n seguirà fent després, però "el teletreball, en el futur, no serà com s'entén ara en pandèmia, perquè la relació presencial seguirà existint". El president de Sant Cugat Empresarial també apunta que si la pandèmia avança i es tanquen de nou les escoles, el teletreball serà més "difícil" de compatibilitzar.


Joan Franquesa

"Si això s'ha d'allargar fins al maig, s'hauria de saber ja si hi haurà ajudes directes, excepcions, bonificacions, d'on vindran els diners... totes aquestes preguntes avui no tenen resposta"



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.