Ingla demana 'un altre esforç' a la ciutadania per revertir unes dades 'molt preocupants' de la Covid-19 a Sant Cugat

L'alcaldessa reconeix que les mesures "afecten drets fonamentals" i destaca col·lectius com el de la gent gran i la gent jove


  • Comparteix:

L'alcaldessa, Mireia Ingla, admet que les dades de Covid-19 a Sant Cugat són 'molt preocupants' i que estem vivint una situació 'molt greu', tant a la ciutat com al país i al continent. Ingla reconeix que les mesures, que s'han hagut d'endurir per doblegar la corba de contagis, 'afecten drets fonamentals', però demana 'un altre esforç' a la ciutadania per limitar la interacció social. Ho ha explicat al programa 'Línia directa' de Cugat Mèdia, en què després ha contestat preguntes de veïns i veïnes.



L'alcaldessa avisa que "és imprescindible" frenar la pandèmia i assegura que "la gent de Sant Cugat ja ha respost amb tot el compromís". "Hem estat capaços cada vegada i ho hem de tornar a fer, perquè la pandèmia se'ns està escapant de les mans", ha afirmat Ingla.

També ha posat sobre la taula que la pandèmia i les mesures que comporta per controlar-la afecten principalment col·lectius com el de la gent gran, a banda de per ser un dels més vulnerables per la malaltia, també per problemes de solitud. I també el de la gent jove, per la incertesa del futur més proper. En aquest sentit, l'alcaldessa diu que els serveis socials de l'Ajuntament estan a disposició de la ciutadania, també en la part més emocional.

Ingla ha cridat a la "responsabilitat social" per fer l'esforç "encara que no ho fem per nosaltres", i ha assegurat que les administracions treballaran "per tornar a la normalitat tan aviat com es pugui". En aquest sentit, ha explicat que s'ha reforçat el patrullatge nocturn de la Policia Local per detectar persones que se saltin el toc de queda i ha recordat algunes de les mesures de suport implementades per als sectors més afectats, com el de la restauració, l'oci nocturn, els centres d'estètica i el comerç en general. Segons l'alcaldessa, el govern ja s'ha reunit amb responsables d'establiments per explicar-los els ajuts als quals es poden acollir.

De fet, Ingla ha reconegut que algunes vegades no han estat "massa exemplars" pel que fa a la comunicació de la informació sobre aquestes mesures, tant les restrictives com les de suport. Ha agraït la tasca dels mitjans de comunicació i ha apel·lat un cop més a la responsabilitat individual per sortir d'aquesta situació com més aviat millor.


Mireia Ingla

Les dades són preocupants i la situació és molt greu. I he de tornar a demanar que ens quedem a casa i que limitem la mobilitat, com ja he fet en altres ocasions i la ciutadania de Sant Cugat ha respost amb responsabilitat i compromís. Perquè entre totes i tots hem de doblegar aquesta corba, perquè la pandèmia se'ns està escapant de les mans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.