Un santcugatenc alerta de 'falta de transparència' en les oposicions al cos de Bombers

Gairebé la meitat dels examinats (488) va quedar fora de la selecció després d'haver suspès el test psicològic


  • Comparteix:

Més de 480 aspirants al cos de Bombers de la Generalitat han quedat fora de la fase final de les proves d'oposicions per un polèmic test psicològic. Són gairebé la meitat dels que van arribar a fer-lo, a finals de setembre. Tots hi van arribar després de superar, molts amb bona nota, les proves de coneixements i el psicotècnic. Una xifra de 'no aptes' és 'desproporcionada', segons els afectats, que s'han organitzat per impugnar la prova de selecció i estan disposats a arribar als tribunals. Un col·lectiu que també té representació santcugatenca.

Cugat Mèdia ha parlat amb un dels aspirants, el Martí, de 24 anys i veí de Sant Cugat, que després de més d'un any de preparació ha quedat fora de la selecció per aquest test de personalitat. Assegura, en nom dels afectats, que és un test "molt clínic" que mesurava l'ansietat, la depressió i l'angoixa", patologies que s'haurien de contrastar, reivindica, amb una entrevista personal que no han pogut arribar a fer.

Una "injustícia" i una "falta de transparència", diuen, que ja han recorregut i per la qual no estan disposats a resignar-se. De fet, ja han aconseguit que els sindicats del cos de Bombers els facin costat. L'empresa privada encarregada de la prova n'ha defensat la validesa, igual que el departament d'Interior, que els ha animat a presentar una instància, cosa que ja han fet.

Els afectats han presentat un text que, tot i partir d'una instància genèrica, s'ha individualitzat pels 488 casos. Demanen la concreció dels resultats del test i els motius pels quals se'ls ha exclòs de la prova física i de l'entrevista.

En el cas que la prova no s'anul·li, la queixa no s'aturarà. Els aspirants asseguren que esgotaran la via judicial per exigir transparència al tribunal.


Martí

Trobem injust que hi hagi una falta de transparència en la correcció d'aquests testos. Veníem preparats i no veiem clar que un percentatge tan alt d'aspirants hagin suspès aquesta prova. Si la via administrativa no funciona, intentarem esgotar totes les vies perquè es faci justícia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.