Controls policials a Sant Cugat per garantir el compliment del toc de queda i el confinament municipal

La Policia Local ha reforçat i ampliat el nombre de dispositius que patrullen durant la nit


Temes relacionats

El risc de rebrot continua creixent a Sant Cugat el dia que comencen les noves restriccions (30/oct/20)

[FAQ] Tot el que has de saber de les noves restriccions (29/oct/20)

Quins són els límits de Sant Cugat? Fins on puc arribar aquest cap de setmana? (29/oct/20)


  • Comparteix:

Més controls policials per vetllar pel compliment del confinament municipal i nocturn a Sant Cugat. La Policia Local ha ampliat i reforçat els dispositius i, durant la nit, s'estableixen diversos controls en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra al centre i als límits de la ciutat per garantir que ningú burla les restriccions sense una justificació. Els agents també patrullen pels carrers per assegurar-se que la ciutadania compleix altres mesures com l'ús obligatori de la mascareta o per dissoldre concentracions de persones que consumeixen alcohol a la via pública.

La Policia Local ubica, de manera aleatòria, diversos controls a punts de Sant Cugat des del decret del toc de queda diumenge passat. Així i tot, el patrullatge s'intensifica amb l'entrada en vigor del confinament perimetral dels municipis. El regidor de Seguretat, Francesc Carol, ha recordat que totes aquestes accions s'apliquen per "un tema de salut pública" i amb l'objectiu de fer baixar la corba de contagis a la ciutat. Carol també ha volgut remarcar que, ja amb el toc de queda, s'estan trobant amb "una reacció cívica" i que, majoritàriament, la gent compleix amb les restriccions.

Per la seva banda, Sergi, Policia Local, ha detallat que s'han duplicat el nombre de patrulles que "vigilaran els espais públics" per "garantir" que la ciutadania compleix "totes les restriccions estipulades".

El protocol que segueix el cos policial en els controls és sempre el mateix. S'atura el cotxe i demanen al conductor que justifiqui el motiu del seu desplaçament, si aquest els convenç o bé porten un certificat segons tornen o es dirigeixen de la feina, se l'autoritza a continuar circulant. En cas contrari, els agents demanen al conductor que s'aparti de la calçada i procedeixen a fer més preguntes sobre el motiu del desplaçament i demanen la documentació. Si la causa no és justificada o incompleix les mesures del confinament, el cos policial procedeix a denunciar a cada una de les persones que ocupin el vehicle.





Francesc Carol

Ens estem trobant una reacció cívica. Ja amb l'inici del toc de queda els carrers estaven buits, la gent ha complert i això del cap de setmana ho té bastant interioritzat. Sorgeixen preguntes i és normal. Hi haurà uns primers dies que no acaben de quadrar. Per això, la policia, inicialment, farà feines d'informació però després imposarà les multes convenients.

Sergi

Incrementar en dues patrulles més que faran una vigilància dels espais públics per garantir que s'estan duent a terme totes les restriccions que estan estipulades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.