Jordi Menéndez forma part de la comissió que ha d'estudiar el nou finançament de la CCRTV


  • Comparteix:

El grup d'experts assessorarà la Generalitat per redactar un nou contracte-programa per als mitjans públics

El grup d'experts assessorarà la Generalitat per redactar un nou contracte-programa per als mitjans públics

El portaveu local del PSC i membre del consell d'administració de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, Jordi Menéndez, forma part de la comissió d'experts encarregada d'estudiar un nou model de finançament per als mitjans públics de Catalunya. L'objectiu de la comissió és assessorar la Generalitat en la redacció d'un nou 'contracte-programa' per millorar la gestió de la Corporació i reduir el seu deute, que actualment ascendeix a 900 milions d'euros.

El santcugatenc Jordi Menéndez és un dels membres de la comissió d'experts formada per la CCRTV que estudiarà, conjuntament amb una altra comissió creada pel govern català, les possibles vies per millorar el finançament i la gestió d'aquest ens, que en aquests moments té un deute, segons Menéndez de 900 milions d'euros.

L'equip estarà format per experts en les diferents àrees de la Corporació, com ara el director de TVC, Francesc Escribano, i la directora de Catalunya Ràdio, Montserrat Minobis, a més d'Enric Homs, Miquel Reniu, Teresa Farré i el propi Menéndez. Aquesta comissió negociarà amb el grup d'experts creat paral·lelament per la Generalitat per definir l'estratègia financera i de gestió dels mitjans públics catalans pels propers anys. Escoltem Jordi Menéndez.

Jordi Menéndez

Estudiarem les previsions econòmiques i financeres per tal de que la televisió i la ràdio públiques de Catalunya, funcionin òptimament.


Segons Menéndez, la millora de la situació financera de la CCRTV passa per fer una gestió interna més eficaç i per modificar el model de finançament de l'ens, augmentant la transferència dinerària. En aquest sentit, Menéndez considera que el fet que la Generalitat avali part del deute no és el mètode més adequat,

Jordi Menéndez

Fins ara l'aportació econòmica de la Generalitat passava per la via de l'endeutament. Ara s'hauria de cambiar cap a una aportació dinerària.


Es preveu que l'estudi d'aquesta comissió d'experts estarà acabat a l'estiu i haurà d'incloure consells per construir les bases d'un nou model de finançament a quatre anys vista. Segons Menéndez, aquest any 2004 la CCRTV ha aconseguit tancar els comptes amb números positius i per primera vegada en set anys no s'ha ampliat la plantilla, sinó que s'ha reduït.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.