Suspeses les batudes de senglars a Collserola els caps de setmana mentre durin les restriccions de mobilitat

La mesura s'ha pres davant l'augment de la presència de gent en aquest espai natural


  • Comparteix:

Suspeses les batudes de senglar els caps de setmana / Foto: Arxiu del CPNSC

Suspeses les batudes de senglar els caps de setmana / Foto: Arxiu del CPNSC

El Departament d'Agricultura de la Generalitat ha suspès les batudes de caça de senglars que estaven programades en cap de setmana al Parc Natural de Collserola mentre estigui en vigor el decret de toc de queda i confinament perimetral a Catalunya. La decisió s'ha pres davant l'augment de la presència de gent als espais naturals, com Collserola, a causa de la implantació de mesures de restricció de mobilitat i la prohibició de la major part de les formes d'oci a la ciutat per fer front a la Covid-19.

Segons el mateix Departament d'Agricultura, les societats de caçadors locals "han entès perfectament la situació" i esperaran a "unes millors condicions" per desenvolupar l'activitat.

Collserola és una excepció dins la normativa establerta pel Procicat que sí autoritza la caça a d'altres indrets del país.

Cada any hi ha un màxim de 20 jornades de caça en batuda que compten amb una planificació que inclou mesures adreçades a evitar el risc d'accidents com senyalització, la presència d'informadors, restricció d'accessos, supervisió per part dels agents del Cos d'Agents Rurals i informació a les xarxes socials mitjançant el Consorci del Parc de la Serra de Collserola. Les batudes es realitzen sobre una superfície mitjana de 150 hectàrees a terrenys de quatre municipis, Sant Cugat del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Sant Feliu de Llobregat i Sant Just Desvern.

Les accions coordinades que s'han dut a terme els darrers anys han permès reduir la densitat de senglar a la meitat, quan va assolir un màxim de 13 senglars per quilòmetre quadrat a Collserola, l'any 2012.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.