Marea Blanca i la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat s'uneixen per defensar una salut participada

Les dues organitzacions han fet arribar a la responsable de Salut al municipi, Gemma Aristoy, propostes per acostar la Salut a la ciutadania


Temes relacionats

Proposta veïnal al CatSalut perquè el consultori de la Floresta obri tres dies a la setmana i el de les Planes, dos (30/oct/20)

Aixequen l'ocupació del consultori de la Floresta (26/oct/20)


  • Comparteix:

Imatge d'una assemblea a la Floresta per demanar la reobertura dels consultoris / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'una assemblea a la Floresta per demanar la reobertura dels consultoris / Foto: Cugat Mèdia

Dues organitzacions locals, Marea Blanca i la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat, han proposat a l'Ajuntament la creació d'un Consell de Participació en Sanitat. En un comunicat conjunt, expliquen que ja han fet arribar la iniciativa a la regidoria de Salut i defensen un model de sanitat pública 'més horitzontal' i amb més diàleg amb la ciutadania.

Representants de les dues associacions ja han entregat, asseguren, un document amb propostes en matèria de Salut a la responsable de l'àrea, Gemma Aristoy. Els "canvis" que ha generat l'emergència sanitària en el model assistencial tant als CAP com als consultoris dels districtes, argumenten, fan "prioritari" crear un espai de participació que garanteixi el diàleg entre l'entitat gestora, Mútua Terrassa, el CatSalut, l'Ajuntament i la ciutadania.

Es queixen de "la pèrdua de contacte amb els i les professionals de referència", de les "condicions laborals precàries" a l'atenció primària que, asseguren, està "infradotada i esgotada". També posen de manifest les dificultats per concertar visita i les reprogramacions de les que es van haver d'ajornar durant els primers mesos de pandèmia. També demanen abaratir el preu del transport públic per anar fins a Terrassa, on s'atenen actualment "la majoria d'especialitats".

Un dels principals problemes, segons el comunicat, és la "falta de transparència" i d'informació per conèixer "l'abast real de la situació", que qualifiquen de "molt greu". De fet, demanen a Aristoy que "intercedeixi" perquè es convoqui la reunió demanada entre les organitzacions i responsables de Mútua Terrassa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.