L'Associació de Propietaris de Torre Negra titlla de 'distracció propagandística' l'anunci de compra de la masia

El president de l'associació, Pere Feliu, assegura que el consistori no ha parlat amb ells i que vol "confondre l'opinió pública"


Temes relacionats

L'Ajuntament té sobre la taula comprar la masia de Torre Negra per 2,8 milions d'euros (11/nov/20)

[Cronologia] Torre Negra: un litigi que va començar fa més de 20 anys (11/nov/20)


  • Comparteix:

El Pi d'en Xandri al camí de Can Borell / Foto: ACN

El Pi d'en Xandri al camí de Can Borell / Foto: ACN

L'Associació de Propietaris de l'àmbit de Torre Negra considera una maniobra de 'manipulació política' i de 'distracció propagandística' l'anunci de l'Ajuntament de comprar la masia i 86 hectàrees de terrenys amb la voluntat de preservar la zona. El president de l'associació, Pere Feliu, ha assegurat a Cugat Mèdia que el consistori 'es posa la medalla' quan 'només' adquirirà tres hectàrees de les 165 que conformen l'àmbit que es troba en litigi per les darreres modificacions urbanístiques. Una compra que, si finalment s'acaba produint, no comportarà cap canvi substancial en la distribució de la propietat del sector.

De fet, Feliu diu que des de la trobada de principis d'any amb el consistori no hi han tornat a parlar, tot i que tenen la voluntat de buscar "una solució consensuada" a la disputa. En aquella trobada, l'entitat va posar sobre la taula la proposta de fer una reordenació 'moderna' que permeti construir a la zona on ja hi ha edificacions i preservar l'entorn del Pi d'en Xandri i el camí de Can Borrell cap a Collserola. Aquest canvi afectaria entre 60 i 70 hectàrees, situades a la zona de l'escola Avenç i el Club Tennis Natació, que segons l'associació, servirien també per ampliar la borsa d'habitatge de la ciutat i contribuir a incrementar el parc d'habitatges públics o assequibles. Llavors, el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch, explicava que el govern no tancava la porta "a cap opció".

El president de l'associació assegura no entendre per què l'Ajuntament té la intenció de comprar més de 80 hectàrees de bosc, que ja formen part del Parc Natural de Collserola i "ja estan protegides". Més enllà d'això, Feliu afirma que el consistori està "en el seu dret" d'adquirir la masia i la finca propietat de la família Rabadà, que impliquen un 1,8% del total de l'àmbit.


Pere Feliu

Si l'Ajuntament vol comprar la casa i les hectàrees del voltant de la Torre Negra, estan en el seu dret. Però no entendria que compressin les 80 hectàrees que estan dins del Parc Natural de Collserola, a menys que sigui una distracció propagandística per dir que estan movent-se per comprar finques de Torre Negra, que no és cert perquè els propietaris no en sabem res.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.