Els CAPs i l'HGC continuen afrontant l'epidèmia de grip amb les sales d'urgències plenes però sense col·lapses


  • Comparteix:

El tanatori de la nostra ciutat no ha registrat un increment de les defuncions vinculades a la grip

El tanatori de la nostra ciutat no ha registrat un increment de les defuncions vinculades a la grip

L'epidèmia de la grip continua afectant a Sant Cugat, encara que des dels CAPs de la ciutat i des de l'Hospital General de Catalunya han afirmat que el serveis d'urgències estan plens però que no pateixen col·lapses. Al contrari que la tendència general a la província de Barcelona, també des del tanatori de Sant Cugat asseguren que no han detectat un increment de la mortalitat vinculada a aquesta epidèmia.

La situació de l'epidèmia de grip a la nostra ciutat continua afectant al conjunt de la població, tot i que en les darreres setmanes els casos més freqüents que s'han registrat han estat per seqüeles de la pròpia grip, sobretot entre la població de més de seixanta cinc anys.

Tot i reconèixer que els serveis d'urgències dels centres d'assistència primària de Sant Cugat i Valldoreix estan plens i continuen rebent nous casos, el director del CAP Valldoreix, Marc Matarrodona, ha assegurat que no es pot parlar de col·lapse, i que el temps de demora en les visites és similar al d'anys anteriors

Marc Matarrodona

Tenim gent quye ve per tos, per febre o perquè presenta alguna bronquitis. És cert que ha baixat els casos, però continuen havent casos de grips.


En el mateix sentit s'ha expressat el cap del servei de medicina interna de l'Hospital General de Catalunya, el doctor Víctor Raul Muñiz, que assegura que encara que les sales d'urgències estan molt plenes i això suposa una incomoditat tant pels malalts com pels metges, tampoc no es pot parlar de col·lapses.

Victor Raúl Muñiz

Realment està molt ple i fem esperar a la gent més del que ens agradari, però parlar de col·lapse és massa catastròfic, i no estem en situació catastròfica.


Els responsables del tanatori de Sant Cugat han confirmat, de la seva banda, que a la nostra ciutat no s'ha detectat tampoc en aquest període un increment significatiu de la mortalitat vinculada a la grip. Al conjunt de la província de Barcelona, en canvi, l'epidèmia ha contribuït a augmentar la mitjana de defuncions en comparació amb mesos anteriors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.