Avívate ofereix un curs per a pacients amb càncer i cuidadors

Gairebé 800 persones són diagnosticades de càncer diàriament a l'Estat espanyol, segons la Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica


  • Comparteix:

Logotip d'Avívate / Foto: Web Avívate

Logotip d'Avívate / Foto: Web Avívate

L'escola en línia amb seu a Sant Cugat Avívate presenta un curs impartit per una xarxa d'experts en oncologia integrativa, per millorar la qualitat de vida dels pacients amb càncer i pal·liar els efectes secundaris del tractament. La fundadora d'Avívate, Miriam Algueró, explica que, cada dia que passa és 'fonamental'. Acompanyar aquestes persones durant el procés de la malaltia i ajudar a què el seu tractament mèdic sigui més eficaç és una tasca clau. 'El curs és la peça d'informació que falta per començar a veure el càncer d'una altra manera. Hem de començar a pensar que és una malaltia que cada vegada es cura més, però si no ho fa, li hem de perdre la por i, per perdre-la necessitem informació'.

L'escola pretén aconseguir que ningú no es quedi sol davant el càncer i dona els recursos necessaris per afrontar cada etapa de la manera més activa possible. "Aquest programa neix de tots els aprenentatges que vaig fer quan la meva mare estava malalta. Ajuda a evitar tots els errors que jo vaig cometre i els dona molta tranquil·litat".

Un dels principals objectius del curs és fer valer a qui pateix la malaltia, centrant-se en l'alimentació, l'exercici físic i la meditació. Algueró també considera que, per un pacient és fonamental el benestar de la figura del cuidador: "Escoltar és important i empoderar el cuidador és donar-li eines per saber com millorar la qualitat de vida del pacient".

El curs està format de sis sessions, impartides per metges, psicòlegs i nutricionistes. A banda del programa establert, les sessions també ajuden a donar resposta a totes aquelles preguntes que genera la malaltia i a resoldre tots els mites que l'acompanyen.

Les inscripcions es poden formalitzar a través del web d'Avívate.


Miriam Alguero

És un curs que neix de tot el que he vist després de dues vegades acompanyant pacients oncològics. És la peça d'informació que falta que començar a veure el càncer d'una altra manera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.