L'equip de govern elaborarà un Pla Municipal de Drogues aquest any 2005


  • Comparteix:

L'objectiu és detectar les necessitats globals de la ciutat i establir les principals línies d'actuació

L'objectiu és detectar les necessitats globals de la ciutat i establir les principals línies d'actuació

L'àrea de Sanitat i Serveis Socials elaborarà, aquest any 2005, un Pla Municipal de Drogues, amb l'objectiu d'incidir en aquesta qüestió des dels diferents àmbits, treballant sobretot l'aspecte de la prevenció. Tot i assegurar que aquesta no és ara mateix una problemàtica important a la nostra ciutat, la voluntat de l'equip de govern és poder determinar les necessitats globals del municipi i establir així les línies d'actuació principals.

Tot i assegurar que a Sant Cugat, ara mateix no es detecten problemàtiques importants al voltant del consum de drogues, la regidoria de Sanitat i Serveis Socials vol elaborar un pla que permeti detectar quines són les necessitats i mancances que hi ha al municipi al voltant d'aquest tema, tant pel que fa a les mesures de prevenció com als diferents serveis que poden necessitar les persones amb drogodependència.

Així ho ha explicat el titular de l'àrea, Enric Tomàs, que ha afegit que aquest és un projecte que tot just ara arrenca però que serà un tema important a treballar durant aquest any 2005 des de la regidoria.

Enric Tomàs

Durant aquest any es començarà a elaborar aquest pla municipal estudiant les necessitats que hi ha i veure quina és la realitat del municipi. Però des de la regidoria ho considerem important i caldrà treballar-hi.


En aquest sentit, Tomàs ha explicat que actualment des del consistori ja s'estan fent diferents coses, com per exemple campanyes de prevenció entre els més joves, però que cal anar més enllà i establir un pla d'actuació global que permeti afrontar aquest problema des de tots els punts de vista.

Enric Tomàs

Ja fa temps que fem coses, però el que farà aquest pla és veure tot el que cal fer. A Sant Cugat ara mateix no hi ha problemes importants de drogues però és un tema que cal afrontar i quan abans es faci millor.


Aquest pla, que es podria començar a elaborar formalment cap a mitjans d'any, ha d'incloure també aquells serveis supramunicipals que necessita la ciutat, com per exemple el servei d'atenció i seguiment a les drogodependències que el Departament de Salut estudia crear a Sant Cugat, ja que actualment el centre de Rubí que dóna servei al nostre municipi està col·lapsat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.