Prop d'un centenar de joves reivindica als carrers de Sant Cugat 'no pagar aquesta crisi'

La concentració, convocada per diversos col·lectius juvenils vinculats a l'esquerra independentista, reclama "posar la vida al centre"


  • Comparteix:

La manifestació ha recorregut el centre de Sant Cugat fins a la plaça de l'U d'Octubre / Foto: Mireia Frias (Cugat Mèdia)

La manifestació ha recorregut el centre de Sant Cugat fins a la plaça de l'U d'Octubre / Foto: Mireia Frias (Cugat Mèdia)

Prop d'un centenar de joves ha sortit als carrers de Sant Cugat per reivindicar, amb proclames anticapitalistes i feministes, que la crisi generada per la pandèmia de la Covid-19 'la paguin els rics' i no la classe treballadora. La concentració ha arrencat a la plaça de Doctor Galtés i, després de passar pels carrers de Santa Maria i de Santiago Rusiñol, ha arribat a la plaça de l'U d'Octubre, on s'ha llegit un manifest comú de col·lectius vinculats a l'esquerra independentista.

Amb el lema "Que la crisi la paguin els rics", les manifestants han reclamat canviar un sistema capitalista que "no posa la vida al centre". A més, també protesten perquè es "responsabilitzi" i "criminalitzi" al jovent de l'empitjorament de la pandèmia. Les portaveus d'Arran de Sant Cugat Laura Luque i Alba Guerrero, que han portat la veu cantant de la concentració i també han atès als mitjans, s'han mostrat satisfetes amb la resposta a la convocatòria i han assegurat que continuaran sortint als carrers per "construir el futur" i "lluitar per una vida digna".

Durant la protesta, també s'ha fet èmfasi als desnonaments en temps de crisi i a la precarització laboral, especialment per a les persones joves. A més, s'ha demanat més "control públic" per "socialitzar" els costos de la pandèmia.

La manifestació ha acabat a la plaça de l'U d'Octubre / Foto: Mireia Frias (Cugat Mèdia)
La manifestació ha acabat a la plaça de l'U d'Octubre / Foto: Mireia Frias (Cugat Mèdia)


Hi han participat Arran, Alerta Solidària, Endavant, la CUP, el SEPC, i la Coordinadora Obrera Sindical.


Alba Guerrero i Laura Luque

Hi ha un punt de criminalitzar el jovent, que som les culpables tant de la pandèmia com del que pugui venir. / Estem acabant els estudis i trobem un futur molt negre, en el qual els lloguers cada vegada pugen més i els nostres sous cada vegada baixen més. Parlem d'un sistema que no posa la vida al centre i que no beneficia ningú excepte els rics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.