La desescalada: Bars i restaurants fins a les 21.30 hores sense límit a les terrasses, però amb toc de queda durant dos mesos

La Generalitat anuncia oficialment els quatre trams quinzenals, que es podran modificar en funció de les dades epidemiològiques


  • Comparteix:

El toc de queda es mantindrà almenys fins a mitjan gener / Foto: Cugat Mèdia

El toc de queda es mantindrà almenys fins a mitjan gener / Foto: Cugat Mèdia

El Procicat ja ha donat el vistiplau al pla de desescalada que es començarà a aplicar dilluns 23 de novembre i es revisarà cada 15 dies. En funció de l'evolució de les dades d'incidència de la pandèmia - la velocitat de transmissió (Rt) i els ingressos hospitalaris setmanals- cada territori podrà avançar de tram i s'hi mantindrà. L'única restricció que es mantindrà durant els dos propers mesos és el toc de queda diari entre les 22 hores i les 6 hores del matí. El confinament perimetral de Catalunya s'aixecarà en el tercer tram.

CONSULTA, DESCARREGA'T I COMPARTEIX LA INFOGRAFIA
FAQ restriccions
Les mesures, a un cop d'ull


Primer tram: reobertura de la restauració i la cultura
En el primer, que començarà dilluns vinent, 23 de novembre, una de les principals novetats és que permetrà la reobertura del sector de la restauració entre les 6 h i les 21.30 h amb un aforament del 100% a les terrasses i del 30% a l'interior, sempre en taules de grups de quatre persones situades a dos metres de distància entre grups diferents. Podran ser més si formen part de la mateixa bombolla.

També podran reobrir cinemes, teatres i auditoris i sales de concert fins al 50% de l'aforament i sempre amb un topall màxim de 500 persones. La capacitat del 50% també s'aplicarà a museus, biblioteques i sales d'exposició.

Els equipaments esportius a l'aire lliure podran reobrir a un 50% de capacitat mentre que espais tancats com pavellons o gimnasos podran fer-ho amb un aforament màxim del 30% amb cita prèvia i sense la possibilitat d'utilitzar els vestidors, exceptuant el cas dels usuaris de la piscina.

El comerç es manté amb la limitació del 30% d'aforament. Els establiments de més de 800 metres quadrats poden utilitzar tot el seu espai de venda. Es permeten les activitats extraescolars, reglades o no, organitzades per centres educatius, amb un màxim de sis alumnes, i les activitats esportives no competitives a l'aire lliure o a l'interior, organitzades pel centre escolar.

Segon tram: del confinament municipal de cap de setmana al comarcal
Una de les principals novetats en el segon tram és que el confinament restringit al municipi de 6 del matí de divendres a 6 del matí de dilluns s'ampliarà a l'àmbit comarcal. És a dir, que durant el cap de setmana la mobilitat s'ampliarà i es podrà circular per dins de la mateixa comarca.

Els centres comercials podran obrir amb una capacitat màxima del 30%, i el petit comerç al 50%. També s'augmenta la capacitat màxima a l'interior dels equipaments esportius (50%); a cinemes, teatres i auditoris (70%) i a l'interior de bars i restaurants (50%).

Tercer tram: mobilitat lliure i reunions de 10
En el tercer tram la mobilitat ja serà lliure perquè deixarà d'estar vigent la restricció de mobilitat durant el cap de setmana (cenyida a l'àmbit comarcal en el segon tram) i s'aixecarà el confinament perimetral a Catalunya, encara vigent en el primer i el segon tram. Ara bé, es mantindrà el toc de queda nocturn entre les 22h i les 6h, que també seguirà vigent en el quart tram.

Una altra novetat és que per primer cop s'augmentarà el nombre màxim de persones que es poden reunir, que passarà de sis a deu (dues bombolles de convivència habitual o una ampliada).

D'altra banda, continua augmentant progressivament l'aforament màxim en alguns sectors. Per exemple, en museus, biblioteques i sales d'exposició (70%); equipaments esportius a l'exterior (70%) i actes religiosos (50%).

Quart tram: tornen a l'aula batxillerat i cicles formatius
En el quart tram el principal canvi afectarà el sector educatiu. Els alumnes de batxillerat i cicles formatius podran tornar a la presencialitat. Per contra, els alumnes universitaris seguiran fent les classes virtuals durant els quatre trams de la desescalada.

Un altre canvi és que es permetran les activitats extraescolars sense el màxim de sis persones. També es reactiva l'educació en el lleure. A més, es reprenen les competicions esportives.

En tot moment i durant els quatre trams previstos es mantindrà sempre el toc de queda nocturn entre les 22 h i les 6 h així com les indicacions de teletreball. Ara bé, les entrades culturals serviran com a salconduit per arribar a casa a les 23 hores, i també es podrà sortir dels límits territorials fixats en cada tram.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.