Continua la lluita a Sant Cugat per una sanitat 'pública, de qualitat i accessible'

Col·lectius i plataformes de tot el Vallès Occidental s'han manifestat junts aquest dilluns


  • Comparteix:

Més d'un centenar de persones s'ha manifestat aquest dilluns per reclamar una sanitat pública i de qualitat, per la reobertura total dels consultoris i el reforçament de l'atenció primària. En la concentració els col·lectius vinculats a la defensa de la sanitat pública i organitzacions de pensionistes del Vallès Occidental han llegit les seves reivindicacions que s'han d'adoptar 'sense tardança' i han entregat el manifest a la seu de l'Institut Català de la Salut (ICS) de Sant Cugat i a l'Ajuntament. El text també s'entregarà als consistoris d'on provenen els col·lectius, a la Conselleria de Salut i al Síndic de Greuges, entre d'altres.

La manifestació ha començat a les portes de la seu de l'ICS, a l'avinguda de Lluís Companys, i ha recorregut els carrers de la ciutat fins a l'Ajuntament. Entre les propostes de les plataformes, es demana una atenció primària "accessible", la contractació del "personal necessari" i amb contractes "dignes i estables", la reobertura total de tots els CAP i consultoris de la comarca de forma "global i presencial" i que es reverteixin les retallades que s'han aplicat a la sanitat pública des del 2010.

La portaveu de Marea Blanca Sant Cugat, Assun Reyes, ha explicat que la unió dels col·lectius de la comarca no ha fet més que començar i que seguiran organitzant protestes per "continuar reivindicant una atenció sanitària, pública, de qualitat i accessible". Reyes remarca que, en aquest moment, la sanitat "no és accessible" i demana que es tornin a obrir els CAP i a "valorar-se els professionals de referència".

Col·lectius i plataformes de tot el Vallès Occidental s'han unit després de setmanes de protestes i peticions. A Sant Cugat, veïns i veïnes de la Floresta i Les Planes fa més d'un mes que reclamen la reobertura "total i immediata" dels consultoris dels dos barris. Dimecres passat, Salut rebutjava les seves peticions i els informava que es mantindria l'horari reduït. Les plataformes de la ciutat estan convençuts que hi ha hagut un acte de "mala fe i de menyspreu" cap als veïns dels dos barris, ja que la carta que reben de Salut està signada el 2 de novembre, però, tot i preguntar a l'Ajuntament si hi havia resposta a les seves peticions, no la reben fins al dia 16.

A més, els manifestants han criticat que cap representant polític hagi fet acte de presència a la manifestació per mostrar el seu suport a la demanda després que el ple municipal aprovés per unanimitat lluitar per millorar l'atenció primària.

El portaveu del Moviment veïnal La Floresta i Les Planes, Oriol Ribera, ha demanat als representats polítics de la ciutat que "les paraules no es quedin només a dins del consistori" i critica que no aquest dilluns no hagin sortit al carrer amb ells. Ribera afirma que "un Ajuntament que no surt al carrer a defensar els seus ciutadans, per nosaltres, no és un Ajuntament".

Els col·lectius santcugatencs que s'han sumat a la protesta són el Moviment veïnal La Floresta i Les Planes, Marea Blanca Sant Cugat del Vallès i la Plataforma de Pensionistes.





Oriol Ribera

La demanda que faria als representants polítics és que les paraules no es quedin només a dins del consistori. Si diuen que estan amb les nostres reivindicacions, malgrat amb el traspaperament i el que ha passat, penso que, sabent que avui ens manifestàvem, ells haurien d'estar al carrer. Un Ajuntament que no surt al carrer a defensar els seus ciutadans, per nosaltres, no és un ajuntament.

Assun Reyes

A partir d'aquí, pensem organitzar mogudes sempre que puguem per continuar reivindicant una atenció sanitària, pública, de qualitat i accessible. En aquest moment no és accesible. Els CAP s'han convertit en búnquers i demanem que es tornin a obrir i a valorar-se els professionals de referència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.