Crit des de Sant Cugat per la llibertat del Poble Sahrauí

Més d'una cinquantena de persones s'ha concentrat a la plaça de la Vila sota el lema "Marroc, culpable; Espanya, responsable!"


  • Comparteix:

La concentració ha tingut lloc a les portes de l'ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

La concentració ha tingut lloc a les portes de l'ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Més d'una cinquantena de persones s'ha concentrat aquest dijous a les portes de l'ajuntament per alçar la veu sobre el conflicte entre el Sàhara Occidental i el Marroc. Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS) s'ha sumat a entitats d'arreu del país per reclamar a les administracions públiques i al Govern que es posicionin a favor del dret a l'autodeterminació del poble sahrauí contra l'ocupació marroquí del territori. Els col·lectius carreguen contra el govern del país nord-africà per haver desallotjat uns manifestants sahrauís, fet que ha comportat el trencament de l'alto el foc per part de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), però van més enllà i exigeixen responsabilitats al govern espanyol.

Per als manifestants, la manera de desencallar el conflicte és amb un referèndum d'autodeterminació per al Sàhara Occidental.

Comunicat dels col·lectius en defensa del poble sahrauí



Suport de Sant Cugat
Al ple d'aquest novembre, l'Ajuntament va sumar-se al manifest amb què més de 80 entitats que treballen per la defensa dels drets humans i el moviment solidari amb el Sàhara a Catalunya exigeixen al govern espanyol "que assumeixi les seves responsabilitats com a potència administradora del Sàhara Occidental". Les organitzacions han llençat un text en suport als drets i llibertats del poble sahrauí, després que la matinada del 13 de novembre el Marroc "trenqués" els acords acceptats en l'alto al foc del 1991 en travessar el pas fronterer del Guerguerat per desallotjar manifestats. Les entitats han reclamat també un posicionament "clar" a les administracions públiques i al Govern en favor del dret d'autodeterminació del poble sahrauí i de condemna de l'ocupació marroquí.


Manifest

Volem mostrar la nostra preocupació per la situació al Sàhara Occidental. L'única solució és un referèndum d'autodeterminació. No a la guerra! Sí al referèndum!



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.