Salut enforteix l'atenció primària de Sant Cugat amb una injecció d'un milió d'euros

En total, el Departament destina 22,6 milions a la Regió Metropolitana Nord per a la gestió de la Covid-19 i a accions estructurals


  • Comparteix:

Salut destina un milió d'euros a l'atenció primària de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Salut destina un milió d'euros a l'atenció primària de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

El Departament de Salut destinarà un milió d'euros a l'atenció primària de Sant Cugat. L'assignació que rep la ciutat forma part d'una injecció de 22,6 milions d'euros que Salut farà a tota la Regió Sanitària Metropolitana Nord fins al 2022, 9,2 dels quals es destinen al Vallès Occidental. Aquesta mesura es durà a terme a través d'un Pla d'enfortiment i transformació de l'atenció primària per a la gestió de la Covid-19 i accions estructurals.

Salut ha informat aquesta setmana als alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental, Vallès Oriental i Barcelonès Nord i Maresme el Pla d'enfortiment i transformació de l'atenció primària. Les aportacions s'han presentat desglossades per àrees de gestió assistencial i/o municipis, amb l'import corresponent al 2020 i al 2021. L'assignació total, 22,6 milions d'euros, es reparteix entre els sectors sanitaris de la següent manera: Vallès Occidental (9,2 milions d'euros), Barcelonès Nord i Maresme Central (8 milions d'euros) i Vallès Oriental (5,4 milions d'euros).

Amb aquesta assignació es finançaran programes conjunturals per donar resposta a la Covid-19, com la incorporació de gestors Covid i de referents Covid Salut i Escola, i també programes estructurals per millorar el suport assistencial a les residències, reforçar l'atenció a la cronicitat, incorporar treballadors socials i incrementar el suport administratiu i tecnològic.

El Departament de Salut posa en marxa aquest Pla d'enfortiment i transformació, dissenyat des de fa mesos i que s'ha vist accelerat a causa de la pandèmia, amb el desplegament d'aquestes mesures. L'objectiu és millorar l'accessibilitat, millorar els processos, augmentar la resolució i atendre bé la cronicitat amb la incorporació de més professionals, enfortint el rol assistencial, maximitzant les competències professionals i incorporant altres perfils, així com les noves tecnologies.

Reivindicació vallesana
Aquest dilluns, col·lectius vinculats a la defensa de la sanitat pública i organitzacions de pensionistes del Vallès Occidental s'han manifestat a Sant Cugat per reclamar mesures urgents a l'atenció primària. Més d'un centenar de persones van recórrer els carrers de la ciutat des de la seu de l'Institut Català de la Salut (ICS), a l'avinguda de Lluís Companys, fins a l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.