Els Mossos detenen un clan familiar que robava joies amb violència a gent gran a Sant Cugat i altres municipis

La majoria de robatoris es van produir entre el juny i l'agost d'aquest any a la via pública, i els presumptes lladres han ingressat a la presó


  • Comparteix:

Els Mossos d'Esquadra detenen un clan familiar dedicat a robatoris violents /Foto: Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra detenen un clan familiar dedicat a robatoris violents /Foto: Mossos d'Esquadra

Cinc membres d'una mateixa família, dos homes i tres dones d'entre 18 i 21 anys, han ingressat a presó després que els Mossos d'Esquadra els hagin detingut per, presumptament, robar joies a gent gran. Els primers delictes, segons explica el cos policial, es van cometre entre els mesos de juny i agost d'aquest any i, després d'una aturada de dos mesos, van reprendre l'activitat delictiva aquest mes de novembre. Els Mossos van detectar un patró idèntic durant l'estiu: tots eren robatoris violents a persones d'entre 65 i 90 anys a la via pública, concretament de rellotges de gamma alta i joies d'or. Els detinguts estan acusats de deu delictes de robatori amb violència, sis delictes de lesions, un de furt i també pertinença a grup criminal.

Els robatoris s'haurien comès a Sant Cugat, a Sant Quirze del Vallès, Sitges, Malgrat de Mar, Calonge, Castelldefels i Sant Andreu de Llavaneres.

Els primers delictes seguien un mateix 'modus operandi': les dones s'apropaven a les víctimes a peu o en vehicle, li demanaven una adreça o ubicació d'algun establiment i, tot seguit, l'atacaven amb violència. Si elles no ho aconseguien, els homes sortien del vehicle i les ajudaven. Un cop consumat, fugien amb el mateix vehicle. Els cotxes anaven a nom de testaferros i de seguida els tornaven a vendre.

Tot i que els crims es cometessin a diferents punts de la geografia catalana, el fet que seguissin un patró idèntic va servir els Mossos per iniciar la investigació durant l'estiu. La primera detenció es va dur a terme a Barcelona el 25 de novembre, després que les persones investigades abordessin un home gran per treure-li l'anell i el rellotge que portava. Arran d'aquestes detencions, es van realitzar dues entrades a domicilis de dues persones investigades a Barcelona. Allà s'hi van trobar diverses joies sostretes, diners i roba i imatges enregistrades durant els robatoris. També es van intervenir quatre vehicles amb els quals actuaven.

El valor total del sostret per part del grup criminal és de gairebé 87.000 euros de preu de compra, tot i que s'ha de tenir en compte que, en els casos dels rellotges, molts models ja no es fabriquen i que actualment el valor seria més elevat, ja que es podrien considerar peces de col·leccionista.

Els detinguts van passar a disposició judicial dimarts passat davant del jutjat de primera Instància i instrucció número 8 de Vilanova i la Geltrú. La magistrada va decretar l'ingrés a presó de tots cinc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.