Puc marxar de pont o m'he de quedar a Sant Cugat?

Qui surti aquest dijous abans del toc de queda no podrà sortir del municipi de destí fins al dilluns a les sis del matí


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una operació sortida / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'una operació sortida / Foto: Cugat Mèdia

Si es podrà o no sortir de Sant Cugat és una de les grans preguntes que es fa molta gent a la vista del pont de quatre dies que arriba aquest cap de setmana. El que està clar és que no es pot sortir del terme municipal a partir de les deu de la nit del dijous, però es pot sortir abans? La Generalitat no ha imposat cap nova restricció amb motiu d'aquesta situació i, per tant, se seguirà el pla de desescalada.

Això comporta que des de les sis del matí d'aquest divendres (en realitat des de dijous a les deu de la nit, quan comença el toc de queda), fins a les sis del matí de dilluns 7, el confinament municipal continuarà vigent i no es podrà sortir del terme municipal. Segons ha explicat el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, no multaran qui estigui fora del seu municipi, sempre que no surti de la població on estigui durant aquest cap de setmana.

Des de la posada en marxa de la restricció de mobilitat municipal de divendres a dilluns, els dijous la mobilitat ha augmentat fins a un 12% respecte dijous anteriors. Sàmper ha reconegut que aquest dijous "hi haurà una sortida important de la població". Tot i ser-ne conscient, el conseller ha recordat que el confinament municipal segueix vigent i que s'haurà de complir sigui quin sigui en el municipi de destinació. Per tant, "la limitació és la mateixa", ha reiterat.

En termes de sancions i multes, la Generalitat tampoc ha imposat cap nou règim sancionador per al pont, per la qual cosa segueix vigent el que recull el Decret de 30/2020 del 4 d'agost. En aquest text s'especifiquen diversos graus d'infraccions i les respectives conseqüències: multes entre els 100 i els 600.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.