El moviment veïnal per la reobertura dels consultoris de la Floresta i les Planes es conjura per intensificar les reivindicacions

El veïnat, en una assemblea oberta, mostra el seu desencantament amb el paper de l'Ajuntament en el conflicte


  • Comparteix:

L'assemblea ha tingut lloc a la plaça de Miquel Ros de la Floresta / Foto: Cugat Mèdia

L'assemblea ha tingut lloc a la plaça de Miquel Ros de la Floresta / Foto: Cugat Mèdia

El moviment veïnal de la Floresta i les Planes que reivindica la reobertura dels consultoris dels districtes encara manté viva la causa. En una assemblea oberta aquest dimarts a la plaça de Miquel Ros amb una vintena d'assistents, el veïnat ha refermat el seu compromís per tirar endavant més mobilitzacions en clau local, a més d'intensificar la coordinació amb les plataformes que lluiten per la mateixa causa a la comarca i arreu del país per dur a terme accions per apel·lar Mútua Terrassa i el departament de Salut. En tota aquesta lluita la majoria de veïns que han participat de la trobada han coincidit a assenyalar que no senten escalf de l'Ajuntament (que no té competències en la matèria) en aquestes reivindicacions.

"S'omplen la boca, però no surten al carrer", han lamentat els veïns, que han trobat a faltar representants municipals en les reunions com la d'aquest dimarts. Des del consistori, això sí, ja s'ha refermat el compromís per la reobertura dels consultoris amb una moció institucional (original de Marea Blanca). Tot i això, reclamen més implicació de la institució municipal, però allunyada del partidisme.

En tot cas, l'agrupació de veïns té clares les línies a seguir a partir d'ara: centrar les accions a les seus de Mútua Terrassa i del CatSalut, sumar suports de la societat civil i intensificar la coordinació amb les plataformes d'altres ciutats afectades per situacions semblants.

CRONOLOGIA
Març
- Amb la crisi de la Covid-19, Salut tanca els consultoris de la Floresta i les Planes per potenciar els esforços contra la pandèmia en altres centres mèdics.

Juny
- El veïnat reclama la reobertura dels consultoris, una crida a la qual se sumen els grups polítics de la ciutat.
- Els veïns protagonitzen diverses accions de protesta, com una concentració al parc de les Dones i una altra, amb un centenar d'assistents al ple municipal

Juliol
- Els veïns acorden posar en marxa "consultoris de campanya" per evidenciar la necessitat del servei a la Floresta i les Planes. La situació sanitària, però, va impedir que es tirés endavant la iniciativa.

Octubre
- El CatSalut anuncia la reobertura dels consultoris, però de manera parcial, cosa que genera malestar entre el veïnat.
- El malestar arriba al punt àlgid amb l'ocupació del Centre Social i Sanitari de la Floresta durant cinc dies. L'Ajuntament fa costat a la reivindicació, tot i que demana que cessi l'ocupació.
- Els veïns fan arribar una proposta de reobertura més ambiciosa al CatSalut.

Novembre
- El CatSalut rebutja la proposta del veïnat i manté els horaris reduïts. Explica que el context sanitari obliga a mantenir les condicions actuals d'atenció en aquests centres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.