Sant Cugat viurà un Nadal diferent, però 'màgic', amb prop de 300 activitats

Sota el lema 'Fem Nadal', l'Ajuntament ha preparat una proposta "reformulada" adaptada a la situació sanitària


Temes relacionats

Sant Cugat es queda sense Cavalcada de Reis, però Ses Majestats arribaran 'd'una manera diferent' ( 3/des/20)

'Pedra i Sang' es trasllada enguany al Teatre-Auditori amb una única funció ( 3/des/20)

El Quinto de Nadal se celebrarà enguany en directe per Youtube ( 3/des/20)


  • Comparteix:

Els llums de Nadal il·luminen els carrers / Foto: Lali Puig - Ajuntament de Sant Cugat

Els llums de Nadal il·luminen els carrers / Foto: Lali Puig - Ajuntament de Sant Cugat

La Covid-19 no frena l'esperit nadalenc. Sant Cugat viurà unes festes de Nadal diferents, però amb la 'màgia' ben present. L'Ajuntament ha presentat aquest dijous a la Casa Aymat un programa amb unes 300 activitats que s'adapten a la situació sanitària i que estaran repartides per tots els barris de la ciutat. 25 entitats donen suport a la programació, que arriba sota el lema 'Fem Nadal', 'que representa l'esperit d'unió i força social'. Entre les novetats, destaquen l'anul·lació de la Cavalcada de Reis i de les festes de Cap d'Any, la representació d'una única funció de 'Pedra i Sang' al Teatre-Auditori i la celebració del Quinto a través de Youtube.

CONSULTA AQUÍ LES ACTIVITATS DE NADAL

Enguany no hi haurà el tradicional envelat, però l'esperit es manté amb la proposta 'Nadal de prop', amb 180 iniciatives gratuïtes per a tots els públics que es podran gaudir entre el 22 i el 31 de desembre. Les acolliran els espais municipals de la ciutat: Casa de Cultura, Casal Torreblanca, Xalet Negre, Casa Aymat, Centre d'Art Maristany, Teatre de Mira-sol, Casino de la Floresta i Casal de les Planes. Per assistir a les propostes caldrà reservar invitació a partir del 15 de desembre al web.

Altres activitats, com el Pessebre Vivent, s'adapten a la situació i enguany arribarà en forma d'exposició de fotografies als Jardins del Monestir. Les Nadales al Carrer també es reinventen i sonaran a la plaça de l'U d'Octubre, sense ser itinerants, i amb control d'accés. Per la seva banda, concerts com el tradicional 'Un Nadal amb Mr. Scrooge' no es podrà celebrar enguany.

Pel que fa a la Cursa del Gall, que hauria de tenir lloc el 31 de desembre, l'Ajuntament està a l'espera que des del Procicat es concreti si es poden tirar endavant esdeveniments d'aquest tipus.

Des de l'executiu volen que les propostes tirin endavant amb la col·laboració de la ciutadania, amb tallers per elaborar guarniments de Nadal als quals es podrà participar seguint els vídeos i directes a Youtube. La idea de l'Ajuntament és que aquestes figures es puguin penjar en diferents espais públics.

La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, i l'alcaldessa, Mireia Ingla / Foto: Lali Puig - Ajuntament
La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, i l'alcaldessa, Mireia Ingla / Foto: Lali Puig - Ajuntament


La solidaritat també tindrà espai a la programació, amb propostes de suport a La Marató de TV3, com l'obra 'Llach, poeta', que es podrà veure al Teatre de Mira-sol, i la ballada solidària de la Cultura Popular d'Arrel Catalana, amb la Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular i Tradicional Catalana.

Activitats que es van haver d'anul·lar anteriorment a causa de la pandèmia, com el recital d'Enric Casasses del Festival Nacional de Poesia (10 de desembre), el concert de Joan Rovira de la Festa de Tardor (20 de desembre) i el cicle musical d'hivern del CPA (12, 13, 18 i 19 de desembre) han trobat el seu espai en aquesta programació.

A la roda de premsa de presentació, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha explicat que l'organització s'adaptarà als canvis que puguin venir motivats per les restriccions que reculli el Procicat. Ingla ha posat en valor la tasca dels serveis municipals per tirar endavant el programa amb totes les dificultats amb què s'han trobat. "Aquest any és més difícil que mai organitzar actes per l'excepcionalitat que estem vivint per la Covid", ha subratllat.

Aquestes són algunes de les activitats cancel·lades:
  • Envelat de Nadal
  • Ambaixador Reial
  • Cavalcades de Reis
  • Festes de Cap d'Any
  • Activitats com el Camí de Justícia i les representacions d''Els pastorets' a Mira-sol i la Floresta
  • Concerts com 'Un Nadal amb Mr. Scrooge', la Cantada de Nadal, el Concert de Nadal per a la Gent Gran i Nadal a Casa
  • Els tornejos de pàdel, del Patí Hoquei Club Sant Cugat, del Futbol Sala Sant Cugat i de la UESC
  • Activitats comercials com el trenet de Nadal, la fira del corredor i les propostes als mercats municipals



  • Mireia Ingla

    Aquest any és més difícil que mai organitzar actes per l'excepcionalitat que estem vivint per la Covid. No només hem hem hagut de replantejar coses o que no les puguem fer, sinó que també hi ha incertesa.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.