Els comerços de Sant Cugat apugen la persiana aquest 8 de desembre

És el primer festiu de la campanya de Nadal en què les botigues de la ciutat obren


Temes relacionats

Comprar al comerç de proximitat de Sant Cugat pot tenir premi ( 6/des/20)


  • Comparteix:

Els comerços de Sant Cugat obren aquest dimarts, 8 de desembre, després del canvi pel dia 6 i serà el primer dia festiu d'obertura comercial de la campanya de Nadal. Més d'una quarantena de municipis catalans han demanat aquest canvi en el calendari de festius dels comerços. També estan autoritzats a aixecar la persiana els diumenges 13 i 20 de desembre i 3 i 10 de gener de 2021. L'associació Sant Cugat Comerç encara amb optimisme aquest canvi de data.

Un total de 42 municipis han arribat a un acord amb el Departament d'Empresa i Coneixement per canviar el 6 pel 8 de desembre com a festiu autoritzat. Alguns d'aquests municipis són, a més de Sant Cugat, són Badalona, Barcelona, Gavà, L'Hospitalet de Llobregat, Manresa, Reus, Sabadell, Terrassa o Vilanova i la Geltrú.

La llei catalana de comerç estableix un màxim de 10 festius d'obertura autoritzada al llarg de l'any. El Consell Assessor de Comerç, que compta amb representants de les principals entitats i associacions del sector, organitzacions empresarials, entitats municipalistes, sindicats, Cambres, associacions de consumidors, i experts, acorda 8 dels 10 festius d'obertura comercial autoritzada dels previstos legalment a la normativa catalana. Els altres dos els decideixen els municipis, en funció del màxim aprofitament comercial i d'acord amb els comerciants.

El gerent de l'associació Sant Cugat Comerç, Jesús Carballo, ha dit en declaracions als micròfons de Cugat Mèdia que és una decisió "molt positiva" que beneficiarà el comerç de proximitat ara que encara hi ha confinament municipal el cap de setmana.


Jesús Carballo

Guanyava l'opció de canviar pel dia 8 però sí que és veritat és que no era molt gran la diferència entre un dia o l'altre. Però com totes les entitats s'han mostrat favorables a aquest canvi, Sant Cugat Comerç també ha seguit amb aquesta tendència de canvi. Creiem que és positiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.