Sant Cugat reivindica l'alliberament dels 'represaliats' a l'exposició itinerant d'Òmnium

Els santcugatencs han donat suport a la carta de Jordi Cuixart a Pedro Sánchez


  • Comparteix:

Sant Cugat ha acollit aquest diumenge l'exposició itinerant d'Òmnium Cultural, 'Amnistia Ara!', a la plaça de l'U d'octubre amb motiu del tercer aniversari de l'empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. Entre les deu del matí i les dues del migdia, els santcugatencs han pogut apropar-se a veure la mostra de fotografies dels 'represaliats', on uns bolígrafs situats al davant, representaven els barrots d'una presó. A més, els visitants podien signar per donar suport a la carta de Jordi Cuixart que va escriure a Pedro Sánchez i per l'amnistia dels 2.850 'represaliats'.

L'exposició està formada per 50 fotografies amb imatges de tots els "represaliats" i "represaliades" que han defensat el dret d'autodeterminació de Catalunya des del 2017. Els ciutadans de Sant Cugat es podien apropar a la mostra i agafar un dels bolígrafs que simbolitzaven les reixes de la presó i, a mesura que se n'anaven traient, representava la seva alliberació.

Amb aquests bolígrafs, els que volien, han pogut signar per donar suport a la carta que va enviar el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, al president del govern espanyol Pedro Sánchez, el passat 16 d'octubre des de la presó de Lledoners, pels 2.850 "represaliats" i els nou presos independentistes.

El president d'Òmnium Cultural de Sant Cugat, Jaume Angerri, en arrancar l'exposició estava convençut que al llarg de la jornada anirien "buidant-se els barrots" i que és contribuirà "en l'alliberament de les persones represaliades". Jaume Angerri admet que al ser "una exposició participativa" molts santcugatencs s'han pogut apropar a la mostra.

L'exposició, que ja es va poder veure a Barcelona el passat 16 d'octubre, recorrerà diferents municipis de Catalunya com Girona, Terrassa, Olot o Mataró.





Jaume Anserri

Demanem l'amnistia de totes les persones represaliades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.