Fre a la desescalada: bars i restaurants hauran de tancar al públic a les 15.30 hores

La restricció de mobilitat passa a ser comarcal cada dia, però es podrà sortir fora si es fa amb la bombolla de convivència


  • Comparteix:

Els bars hauran de tancar al públic a les 15.30 hores / Fota: Cugat Mèdia

Els bars hauran de tancar al públic a les 15.30 hores / Fota: Cugat Mèdia

El Govern català fa un petit pas enrere en la desescalada iniciada el 23 de novembre a les portes de les festes nadalenques. No només ha decidit aturar el canvi de tram, sinó que ha acordat restringir, sobretot, l'activitat de la restauració. Les noves mesures estaran vigents les tres properes setmanes, fins el dia 11 de gener. El canvi més gran serà que els bars i restaurants només podran estar oberts de les 7.30 h a les 9.30 h per servir esmorzars i de les 13 h a les 15.30 h pels dinars. A partir d'aquesta hora han de tancar al públic, i només poden reobrir a les 19 h per fer sopars per emportar o fer servei a domicili. Pel que fa a la resta de mesures, es mantenen en general les que ja hi havia, tret que la restricció de mobilitat passa a ser comarcal durant cada dia -no només els caps de setmana- tot i que es podrà sortir fora si es fa amb la bombolla de convivència.

La Generalitat ha modificat les restriccions del tram 1 per al període entre el 21 de desembre i l'11 de gener. Les trobades socials continuen limitades a sis persones, però es pot ampliar a 10 els dies festius (24, 25, 26 i 31 de gener i 1 i 6 de gener) si són només de dues bombolles de convivència.

Es manté el tancament perimetral de Catalunya, que es pot trencar els dies festius. La restricció de mobilitat passa a ser comarcal -aquest divendres 18 a les 6 del matí ha entrat en vigor-, però no només els caps de setmana, sinó cada dia durant aquest període. Només es podrà sortir de la comarca si és la bombolla de convivència la que es desplaça a una segona residència o a un hotel o casa rural.

El toc de queda nocturn també continua vigent des de les deu de la nit fins a les sis del matí cada dia, amb l'excepció de les nits del dia 24 i 31 de desembre, que s'allarga fins a la una de la matinada, i del 5 de gener, que s'allarga fins a les onze de la nit.

Pel que fa a la restauració, és aquí on notaran més les noves restriccions. Els bars i restaurants mantenen la restricció del 30% de l'aforament als interiors i al 100% a les terrasses, però en taules de quatre persones i amb dos metres de distància entre taules. On sí que hi ha canvis és en els horaris. Només podran servir esmorzars de 7.30 h a les 9.30 h, i dinars de les 13 h fins a les 15.30 h. Aquestes seran les úniques hores que podran estar oberts al públic, i no hi haurà excepcions els dies festius. Només podran servir sopars si és amb servei de 'take away' (de 19 h a 22 h) o de 'delivery (de 19 h a 23 h).

Els centres comercials continuaran oberts al 30% de l'aforament, però els bars, restaurants i gimnasos que hi ha a dins sí que hauran de tancar completament durant aquest període.

Pel que fa a les activitats culturals, es manté l'aforament del 50% amb un màxim de 1.000 persones.

I finalment, els gimnasos només podran permetre les activitats de baixa intensitat que es puguin fer amb mascareta.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.