El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, aposta per augmentar la col·laboració amb els síndics locals


  • Comparteix:

Ribó vol potenciar l'atenció de la Sindicatura a la gent gran

Ribó vol potenciar l'atenció de la Sindicatura a la gent gran

El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha anunciat la seva voluntat de col·laborar amb les sindicatures locals i ha obert la possibilitat de delegar alguns temes als Defensors del Poble dels municipis. Les declaracions de Ribó, en el marc d'una conferència de l'Aula d'Extensió Universitària per a la gent gran, coincideixen amb la voluntat de l'Ajuntament de crear la figura del Síndic a la nostra ciutat. De moment, el consistori continua treballant en l'elaboració del reglament que haurà de regir aquesta institució.

La Sindicatura de Greuges, amb Rafael Ribó al capdavant, ha encetat una campanya d'informació per donar a conèixer a la societat la tasca d'aquesta institució, els seus camps d'actuació i els drets de les persones. Una de les prioritats d'aquesta nova etapa és, precisament, la gent gran, a qui el Síndic de Greuges de Catalunya s'ha pogut dirigir en una conferència organitzada aquest dimarts per l'Aula d'Extensió Universitària. Escoltem Rafael Ribó.

Rafael Ribó

Volem posar prioritat en tots aquells sectors socials que poden ser objecte de transgressió de drets. En primer lloc posarem la gent gran.


A més, Ribó ha fet una crida a les administracions per facilitar la relació amb la societat i ha apostat per potenciar el Síndic de Greuges a nivell local. En aquest sentit, Rafael Ribó ha apuntat la possibilitat d'incrementar la col·laboració amb els defensors del poble dels municipis i, fins i tot, de delegar alguns temes als síndics locals. L'escoltem.

Rafael Ribó

Els síndics locals han de ser independents, amb la infrastructura adequada i en poblacions d'una certa dimensió. Busquem la col·laboració dels síndics de greuges locals.


Recordem que el Síndic de Greuges és la institució catalana que té la missió de supervisar l'actuació de les administracions per protegir els drets de qualsevol ciutadà. Aquesta institució és políticament independent, ja que el seu titular no pertany a cap partit polític ni sindicat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.