Consells de l'Hospital Universitari General de Catalunya per millorar la salut

El centre hospitalari ubicat a Sant Cugat recomana fer esport, deixar de fumar i menjar bé


  • Comparteix:

L'OMS recomana fer 30 minuts d'activitat física cada dia / Foto: Cugat Mèdia

L'OMS recomana fer 30 minuts d'activitat física cada dia / Foto: Cugat Mèdia

L'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) recorda que, a banda de seguir totes les mesures de seguretat i de prevenció contra la Covid-19, és important tenir cura de la salut general per evitar un possible contagi. Fins i tot, en cas de contagi, és preferible afrontar-lo estant el més forts possible. Amb aquesta intenció, l'HUGC ha compartit tres hàbits que tothom pot incorporar al seu dia a dia.

En primer lloc, cal fer esport o exercici de forma regular. La doctora Verónica Villagra, especialista en medicina esportiva a l'HUGC, explica que sempre cal començar la pràctica de forma "moderada i progressiva". L'especialista també recorda que l'OMS recomana un mínim de 30 minuts d'activitat física al dia.

En segon lloc, és molt recomanable deixar de fumar, ja que el tabac és el principal factor de risc de malaltia. En aquest sentit, la Unitat de Prevenció del Tabaquisme de l'HUGC disposa d'un programa específic per a ajudar als fumadors a desfer-se d'aquesta addicció.

Per últim, és necessari tenir una alimentació saludable. En comptes d'optar puntualment per dietes purgatives o restrictives, la proposta d'Elena Guedea, especialista en Dietètica i Nutrició, és apostar per una dieta equilibrada a llarg termini.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.