Els Mossos incorporen la cita prèvia per posar denúncies a comissaria

Els fets greus i urgents es continuaran atenent sense necessitat de reserva d'hora


  • Comparteix:

Dos agents dels Mossos d'Esquadra de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Dos agents dels Mossos d'Esquadra de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Els Mossos d'Esquadra han posat en marxa un sistema de cita prèvia per a posar denúncies. El pla s'està adoptant a totes les comissaries i busca agilitzar el temps, tant dels ciutadans com de la mateixa comissaria, que podrà gestionar i redistribuir millor el volum de feina. La reserva es pot fer accedint a d'una plataforma en línia, disponible també als dispositius mòbils. Des d'aquesta interfície es pot triar la comissaria on vol adreçar-se la persona per posar la denúncia i escollir la franja horària en la qual vol ser atès d'entre les disponibles, de 6.00 a 22.00 hores. Per als fets greus i urgents no caldrà reserva horària.

Els Mossos han explicat que amb aquest pla es potencien les eines virtuals d'interacció amb la ciutadania i es modernitzen els tràmits de les 104 comissaries que son oficines de denúncies de tot el territori. La nova eina s'ha elaborat de la mà de la Direcció General d'Atenció Ciutadana (DGAC). A banda gestionar millor les càrregues de treball de les oficines d'atenció al ciutadà, permet endreçar els fluxos dels ciutadans que van a comissaria per evitar llargues cues d'espera, en concentrar-se de vegades moltes persones en una mateixa franja horària.

El sistema de cita prèvia està disponible per a aquells tràmits i denúncies més habituals. Així es pot reservar hora per tràmits administratius com la declaració de permís de viatge a l'estranger per a menors i per denunciar fets no penals com les pèrdues de documentació i/o objectes. També es poden denunciar a través de cita prèvia fets penals que no requereixin una instrucció complexa com ara robatoris amb força a habitatges i establiment, furts, robatori a interior de vehicle i danys lleus, a banda de robatoris amb violència i intimidació, lesions, amenaces, sostracció de vehicle i ocupació d'immobles.

El sotsinspector Sergi Martínez, sotscap de l'Àrea tècnica de proximitat i seguretat ciutadana, ha explicat que es pot fer servir qualsevol navegador que no sigui Internet Explorer. Després de seleccionar l'oficina, la franja horària, la comissaria i el fet delictiu es rebrà una confirmació de cita. En confirmar es rep un correu electrònic on s'informa de la data de la cita. 24 hores abans es rep un nou recordatori per poder modificar-lo en cas que sigui necessari. Les persones que arribin més de 10 minuts tard de l'hora de la cita prèvia la perdran. "No podem anar endarrerint cites perquè volem que sigui efectiu i que la ciutadania no s'hagi d'esperar a les comissaries", ha afegit Martínez.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.