Sant Cugat supera els 4.000 positius de Covid-19 des de l'inici de la pandèmia

Els principals indicadors de l'evolució del coronavirus a la ciutat estan disparats i se situen a nivells molt alts


  • Comparteix:

Més de 4.000 santcugatencs contagiats de Covid-19 des del març / Foto: ACN

Més de 4.000 santcugatencs contagiats de Covid-19 des del març / Foto: ACN

Des que es va declarar la pandèmia, un total de 4.022 santcugatencs s'han contagiat de Covid-19 i 211 han mort. Una setmana després del final de les vacances de Nadal, els principals indicadors de l'evolució del coronavirus a Sant Cugat continuen creixent diàriament. El risc de rebrot s'enfila fins a 716 punts, mentre que la velocitat de reproducció és d'1,62, és a dir, cada 10 santcugatencs infectats en contagien a 16. Es manté, però, el ritme de vacunació i el nombre de vacunats al municipi és de 1.639.

Evolució de la pandèmia
Els confinaments totals o parcials han servit per frenar la corba de contagis. Poc més d'un mes després del confinament total a tot l'Estat espanyol, durant la primavera, Sant Cugat va experimentar un augment de casos relativament lleuger: entre el maig i el juliol només es van produir una vintena de nous casos. Durant l'agost, després d'un estiu amb les restriccions ja més relaxades, la tendència va començar a anar a l'alça i va començar a disparar-se al setembre. Amb la posada en marxa de les noves limitacions a la tardor (toc de queda, confinament municipal) la corba es va tornar a aplanar de nou. Ara els números estan mostrant les conseqüències de les trobades de les festes de Nadal i encaminen la situació sanitària cap a una tercera onada de Covid-19.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.