La plataforma Reconvertim el Camp de Golf vol un front comú amb els ajuntaments de Sant Cugat i Rubí

L'agrupació vol que tots els actors vagin de la mà per presentar una proposta alternativa a un nou camp de golf


Temes relacionats

300 persones es mobilitzen perquè el Camp de Golf de Can Sant Joan sigui un parc interurbà (13/des/20)

Civit (INCASÒL): 'Estem treballant per fer compatible un camp de golf més petit i un parc públic' (11/des/20)


  • Comparteix:

Passejada pel camp de golf de Can Sant Joan, que uneix Sant Cugat amb Rubí / Foto: Cugat Mèdia

Passejada pel camp de golf de Can Sant Joan, que uneix Sant Cugat amb Rubí / Foto: Cugat Mèdia

La plataforma Reconvertim el Camp de Golf vol sumar esforços amb l'Ajuntament de Sant Cugat i amb el de Rubí perquè el camp de golf de Sant Joan esdevingui un gran parc interurbà. Després d'una reunió aquest dilluns amb la part santcugatenca, l'agrupació va posar de manifest la necessitat de consolidar un 'front comú', també per evitar que l'espai aculli de nou un camp de golf. Segons l'entitat, actualment l'Incasòl, propietària dels terrenys, està fent-hi obres de manteniment, però no se'n refien. La membre de la plataforma Mireia Gascón ha explicat a Cugat Mèdia que des de l'Ajuntament s'han compromès a comprovar quin tipus de treball s'hi estan fent.

Quant al futur de l'espai, Gascón preveu que una proposta sòlida podria posar-se sobre la taula en un parell de mesos. Segons explica, l'Ajuntament de Sant Cugat està disposat a sumar-se a aquesta iniciativa; ara falta que Rubí, amb qui la plataforma s'ha de reunir a principis de febrer, també s'hi afegeixi.

La idea que Gascón té sobre l'espai va més enllà de ser simplement un parc: aposta perquè el camp aculli un espai per a concerts, per a activitats esportives i, també, per replantar-hi arbres. Els terrenys també podrien acollir zones dedicades per a l'agricultura ecològica, on es podrien reubicar els horts il·legals que hi ha als volts del torrent dels Alous. Precisament, Gascón confia que amb una eventual nova gestió de l'espai, es podria connectar amb l'entorn natural dels Alous.

A la trobada hi van participar membres d'ADENC, de l'Assemblea pel Clima de Sant Cugat i de Rubí d'Arrel, així com la regidora de Sostenibilitat i comissionada per l'Emergència Climàtica, Alba Gordó.




Mireia Gascón

Vam comentar la necessitat de fer un front comú per deixar clar què volem en aquest espai. No té perquè tenir una sola activitat, por acollir diferents activitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.