L'Ajuntament facilita mascaretes transparents als centres educatius

Aquest tipus de mascareta és essencial per a l'aprenentatge dels infants i joves amb Necessitats Educatives Especials (NEE)


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha repartit 236 mascaretes transparents als centres educatius / Foto: Lali Puig

L'Ajuntament ha repartit 236 mascaretes transparents als centres educatius / Foto: Lali Puig

L'Ajuntament de Sant Cugat ha començat a repartir més de 200 mascaretes transparents i reutilitzables als centres educatius de la ciutat. L'objectiu d'aquesta iniciativa, que ha suposat una inversió de 4.600 euros, és atendre millor els infants i reforçar la comunicació oral i gestual a les aules. Per a alguns infants amb Necessitats Educatives Especials (NEE), és essencial llegir els llavis i copsar l'expressió dels docents per poder seguir les classes amb normalitat.

En total, s'han invertit 4.600 euros per adquirir 300 mascaretes d'aquestes característiques. D'aquestes, se'n guardaran una seixantena per a necessitats futures dels centres. De moment, s'han repartit 80 mascaretes entre les vuit escoles bressol municipals, 120 entre els mestres d'infantil de les 12 escoles públiques i 36 entre l'escola de música, la d'art, a l'institut FP i als tallers Triangle.

El santcugatenc Pau Soler, que es va mobilitzar per reivindicar l'ús d'aquestes mascaretes als centres, ha celebrat la iniciativa. Considera que la distribució de les mascaretes transparents facilita la comunicació entre docents i alumnes. De fet, apunta que la comunicació "és una de les coses més importants que tenim les persones".


Pau Soler

Valoro molt positivament que l'Ajuntament hagi distribuït les mascaretes transparents a les escoles i instituts perquè estem en pandèmia, però la comunicació és una de les coses més importants que tenim. Poder-nos parlar i escolar. Ni la pandèmia ni res ho ha d'obstaculitzar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.