Els centres de pilates es veuen perjudicats per les restriccions dels gimnasos

Tot i que és una activitat més orientada a la salut que a l'oci, està temporalment prohibida a causa de la Covid-19


  • Comparteix:

El centre de pilates santcugatenc està tancat des del 7 de gener a causa de les restriccions / Foto: Cugat Mèdia

El centre de pilates santcugatenc està tancat des del 7 de gener a causa de les restriccions / Foto: Cugat Mèdia

Els centres de pilates han hagut de tancar les portes, per quarta vegada des de l'inici de la pandèmia, a causa de les restriccions que també afecten els gimnasos, ja que comparteixen llicència amb aquests. Així, des del 7 de gener, aquest tipus de negocis més orientats a la salut que a l'oci, no han pogut aixecar la persiana. Per tant, els practicants d'aquest esport, que sovint s'hi apunten per prescripció mèdica, s'han vist privats d'un exercici que els alleuja el mal d'esquena i els ajuda a tractar altres patologies musculars.

El pilates és un tipus d'exercici que enforteix la musculatura profunda, que és la que protegeix la columna vertebral. La seva pràctica, per tant, evita malts d'esquena, afavoreix la correcció postural i alleuja les patologies neuromusculars. Actualment i des del set de gener, per això, els centres de pilates a Catalunya estan tancats, igual que els gimnasos, per evitar la propagació de la Covid-19.

Segons ha explicat a Cugat Mèdia Cristina Ribó, propietària del centre Pilam Pilates, "alguns dels nostres clients venen per prescripció o recomanació mèdica" i, en general, "tenim un ventall molt gran de gent amb patologies a l'esquena". Ribó lamenta que els centres com el seu estiguin rebent el mateix tracte que els gimnasos en relació amb les restriccions, ja que considera que "la nostra activitat difereix molt d'un gimnàs convencional. Ja no només pel nombre de persones, també perquè com que no és un exercici aeròbic es pot fer tota la sessió amb mascareta".

D'altra banda, Ribó critica la incertesa i la falta de transparència del govern. "Com que no sabem quant temps hem d'estar en aquesta situació, ens és molt difícil prendre decisions", ha explicat. Respecte al futur, Ribó assegura que "la intenció és aguantar tant com puguem, però fer prediccions si no saps el temps que durarà aquesta situació és molt complicat".






Cristina Ribó

La nostra activitat difereix molt del que podria ser un gimnàs convencional. Ja no només pel nombre de persones que podem estar en una sala, perquè en el nostre cas són grups molt reduïts, també perquè com que no és un exercici aeròbic es fa amb mascareta tota la sessió.

Cristina Ribó

La incertesa ens està perjudicant molt perquè no sabem quant temps durarà això. Llavors, fer prediccions de quant temps pots aguantar una situació així és difícil si no saps el temps durant el qual haurem d'estar en aquesta situació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.