ADENC, disposada a obrir la via judicial per aturar la construcció de La Mirada al parc del Bosc de Volpelleres

La Comissió Territorial de Catalunya ha de donar el vistiplau final a la construcció de l'edifici


  • Comparteix:

La plataforma ecologista ADENC està disposada a fer el que calgui per salvar el Bosc de Volpelleres / Foto: Google Maps

La plataforma ecologista ADENC està disposada a fer el que calgui per salvar el Bosc de Volpelleres / Foto: Google Maps

El grup ecologista vallesà ADENC està estudiant la manera de fer arribar a la Comissió Territorial de Catalunya les seves consideracions en contra de la construcció de l'escola de La Mirada al parc del Bosc de Volpelleres i està disposat a tramitar un contenciós per aconseguir-ho. El sots-president d'ADENC, Joan Carles Sallas, ha explicat a Cugat Mèdia que, en cas de tirar endavant el contenciós, 'sembla lògic' que aquest faria aturar la construcció de l'escola fins a la resolució del judici.

A través d'un comunicat conjunt amb la plataforma SOS Bosc de Volpelleres, el col·lectiu lamenta l'aprovació del projecte per part de la comissió territorial d'Urbanisme de l'àmbit metropolità de Barcelona, ja que considera que aquesta actuació va totalment en contra de l'informe tècnic professional de l'Oficina Territorial d'Acció i Avaluació Ambiental de Barcelona (OTAAA). A més, el grup ecologista qüestiona que l'Ajuntament pretengui ser fidel als seus valors mediambientals a la vegada que porta a terme un projecte que afectarà 19.000 metres quadrats de bosc i 478 arbres.

Sallas ha explicat que des de la plataforma estudiaran totes les vies per defensar "una posició d'interès general com és salvar el bosc" i, si cal, ho faran mitjançant un contenciós. "Prendrem totes les mesures possibles per intentar que no es vagi contra el bosc", ha dit. A més, ha aclarit que des d'ADENC es demanaran mesures preventives per garantir la preservació del bosc mentre el contenciós no es resolgui.

Sallas també ha lamentat que l'Ajuntament hagi desistit definitivament a dur a terme el cobriment de la via per on passen les mercaderies perilloses a la zona de l'institut Leonardo, que era la primera ubicació que s'havia previst per a La Mirada i que va tombar un informe desfavorable de Protecció Civil. En aquest sentit, Sallas ha assegurat que volen "buscar una solució per a l'escola, però ningú no està buscant una solució per al bosc; el nostre objectiu és salvar el bosc".


Joan Carles Sallas

Entenem que hem d’estudiar totes les vies per defensar una posició d'interès general que és salvar el bosc. Per tant nosaltres, si cal, anirem a un contenciós, i si cal, ens assessorament en els protocols a seguir en temes judicials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.