Les llibreries tornaran a obrir els dissabtes: es veu 'una mica de llum al final del túnel'

Els llibreters de Sant Cugat celebren els canvis en les restriccions, però se solidaritzen amb els comerços que no podran obrir encara


  • Comparteix:

Imatge de la llibreria Re-read a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la llibreria Re-read a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Les llibreries podran tornar a obrir portes dissabte de la setmana vinent, segons les noves restriccions anunciades pel Procicat. El gremi de llibreters i la Cambra del llibre han agraït la rectificació del Govern per considerar les llibreries com a equipació cultural. Això posa fi a quatre setmanes de tancament durant els caps de setmana i significa que podran reobrir amb total normalitat, seguint les mesures de seguretat. Els llibreters i llibreteres de Sant Cugat també celebren la notícia, tot i que els sembla injust que la resta de comerços no puguin fer el mateix, encara que puguin obrir durant la setmana.

Des de la llibreria Re-read, Àlex Castellarnau explica a Cugat Mèdia que estan "molt il·lusionats" amb la notícia i que això significa veure "una mica de llum al final del túnel". "Fa que treballem amb moltes més ganes". Afegeix que "s'ha notat molt el mes de gener: hi ha hagut una baixada d'un 40% o un 50% en les vendes, no només pels dissabtes, sinó també pel confinament municipal".

Ara bé, Castellarnau és crític amb el fet que els altres comerços hagin de romandre tancats durant el cap de setmana. "En el fons, tot i que la llibreria està declarada com a essencial, el concepte és el mateix per a una llibreria que per a una botiga de roba, una de joguines o una de paelles. En aquest sentit sóc una mica crític. Suposo que també estem una miqueta condicionats perquè ens coneixem molt, els comerciants, i fem molta pinya entre nosaltres", reflexiona.

Neus Ribatellada, de la llibreria Paideia, explica que des de la llibreria no han notat una baixada molt significativa arran de les últimes restriccions. De fet, ha notat que la gent "tenia molt clar que estaven tancats" i hi anaven entre setmana. També han notat un canvi de paradigma amb nous clients, que han començat a fer més ús de la lectura en temps de confinament. "La gent s'ha portat molt bé i en aquest sentit estem molt contentes: amb el confinament la gent ha tornat a agafar el vici de llegir", afirma Ribatellada.

Des del Celler de Llibres, Pablo Giménez també es mostra satisfet davant la notícia de la reobertura a partir del proper cap de setmana. "Evidentment, el fet de tenir l'oportunitat de tornar a obrir els dissabtes suposa per a les llibreries una millora important perquè haver estat tancats aquests dissabtes del mes de gener i una part de febrer ens ha suposat un descens significatiu en la facturació", explica.

El llibreter, això sí, considera que és "tremendament injust" per a la resta de comerços que no són de la mateixa branca. "Seguirem solidaritzant-nos amb els companys que no poden obrir, comprant en la seva franja d'obertura o apropant-nos a fer un cafè per donar una mica de suport. És la manera que tenim d'ajudar-nos tots entre nosaltres", apunta Giménez.


Paco Giménez

El fet de tenir l'oportunitat de tornar a obrir els dissabtes suposa per les llibreries una millora important perquè el haver tingut tancat aquests dissabtes del mes de gener i una part de febrer, doncs evidentment, ens ha suposat un descens, però evidentment, per nosaltres és un motiu d'alegria el fet que poguem tornar a obrir, especialment si és perquè les condicions ho permeten.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.