La nova edició del 'Món Sant Cugat' tracta la pandèmia en clau de futur

La desena edició compta amb una entrevista central a la santcugatenca Mònica Terribas


  • Comparteix:

Imatge de l'acte de presentació de la nova edició de 'Món Sant Cugat' / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de l'acte de presentació de la nova edició de 'Món Sant Cugat' / Foto: Cugat Mèdia

'Món Sant Cugat' ha presentat la seva nova edició monogràfica aquest dijous a El Siglo Mercantic. La nova publicació se centra en la pandèmia de la Covid-19 de forma transversal i presenta una sèrie de reportatges en profunditat, amb l'objectiu d'apropar al veïnat de Sant Cugat una informació de qualitat i de proximitat. El tema central protagonista és la pandèmia en clau de futur i els reptes que hi ha per endavant des de tots els sectors de la ciutat.

El nou número també compta amb la periodista santcugatenca Mònica Terribas com a protagonista de l'entrevista en profunditat, on explica els nous reptes del periodisme amb la pandèmia, els seus projectes de futur, un repàs de la seva trajectòria professional i de la seva història a la ciutat. A més, també es mostren altres temes de patrimoni, tant humà com històric, i pretén apropar a la població de Sant Cugat figures com la de Josep Maria Figueres, Quim Pla o Montse Sant. També es ret un especial homenatge a l'artista Pla-narbona i es recorda la figura de Pere Pahissa.

L'acte ha començat amb una interpretació del cos de dansa Esbart, per reivindicar que la cultura segueix sent segura i ha seguit amb un col·loqui entre la sociòloga Blanca Moreno, la doctora en psicologia Sara Signo, i l'economista Jordi Bacaira, moderat per la directora adjunta del 'TOT Sant Cugat', Àgata Guinó. Durant la tertúlia s'ha parlat dels canvis que ha provocat la pandèmia en diversos aspectes, com el model de consum, la solidaritat ciutadana i la pèrdua de relacions socials, el teletreball o la salut mental.

La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, també hi ha intervingut i ha donat importància a trobar espais per poder escoltar i reflexionar. "Hem après coses que no haguéssim après de cap altra manera, així que és bo endur-se coses positives, encara que sigui complicat, d'aquest 2020, com la capacitat de treure forces d'allà on no sabem i poder reinventar-nos dia a dia". L'acte ha finalitzat novament amb una actuació del cos de dansa de l'Esbart.

La nova edició de 'Món Sant Cugat' ja està es pot trobar als quioscs i llibreries de la ciutat, i també en línia.


Xavier Grau

L'entrevista central va dedicada a la periodista santcugatenca, Mònica Terribas i ha estat una experiència molt positiva. És a dir, poder entrevistar a un personatge que surt de les fronteres locals, però que alhora té aquesta visió local.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.