Els més petits de Sant Cugat ja tenen un cd didàctic per conèixer el Monestir


  • Comparteix:

El 'Menutstir' és un projecte del pla 'conecta't@santcugat' dirigit als nens i nenes d'entre 6 i 10 anys

El 'Menutstir' és un projecte del pla 'conecta't@santcugat' dirigit als nens i nenes d'entre 6 i 10 anys

Donar a conèixer el Monestir als més petits a través de diferents jocs i propostes didàctiques és l'objectiu del CD que ha editat l'Ajuntament sota el títol 'Menutstir, el Monestir dels Menuts'. Aquest projecte, que s'emmarca dins el pla 'conecta't@santcugat', es farà arribar a totes les escoles del municipi, així com als centres cívics, esplais o a la Biblioteca del Mil·lenari, i es pot consultar també a través de la web municipal santcugat.org

L'objectiu d'aquesta iniciativa, que s'emmarca dins el pla municipal 'conecta't@santcugat', és donar a conèixer el Monestir als més petits del municipi i també a les seves famílies, i animar-los perquè el visitin. El cd v dirigit a nens i nenes d'entre 6 i 10 anys i vol incidir sobre un dels elements més emblemàtics de la història i el patrimoni de Sant Cugat, però sempre des d'un vessant lúdica i pedagògica.

Així ho ha explicat la regidora de Comunicació, Marta Subirà, que ha volgut remarcar també que aquest cd té un voluntat integradora, ja que està fet en català, castellà i anglès per facilitar a les persones de fora que també puguin conèixer aquest important monument de la nostra ciutat.

Marta Subirà

El cd està en castellà i anglès, a banda del català, i també serveix per les persones de fora i que volen conèixer aquesta història, i també cal remarcar l'encert per triar els elements més destacats i com mostrar-los als infants.


D'aquesta manera, el cd està distribuït en 7 apartats que contenen diferents elements com un conte sobre la llegenda de l'Abat Biure, un explicació sobre el Monestir i la seva història, informació del Museu o diferents activitats per fer al voltant d'aquest emblemàtic monument. Tot això carregat de propostes lúdiques i didàctiques i amb el personatge del Gall com a fil conductor. Escoltem Daniel Mateu, autor del projecte.

Daniel Mateu

El cd té 7 apartats i tota la web està dirigida pel personatge del gall, que és qui vehicula totes les explicacions que es van donant al llarg del cd.


El projecte del 'Menutstir' té el seu origen en el concurs de pàgines web que es va fer amb motiu de l'Any del Mil·lenari i que va guanyar Daniel Mateu. Posteriorment, l'Ajuntament ha decidit tirar endavant el projecte amb la col·laboració del seu propi autor i de l societat municipal Sant Cugat Obert i el Museu de la ciutat.

Ara, aquest cd es distribuirà entre tots els centres d'ensenyament del municipi així com a la Biblioteca del Mil·lenari, els centres cívics, els esplais infantils i les entitats locals, entre d'altres. També es podrà consultar a través de l web municipal santcugat.org. A més, l'Ajuntament està buscant esponsorització per poder editar-ne suficients còpies com per enviar-ne una a cada llar de la ciutat amb infants d'entre 6 i 10 anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.