L'Ajuntament compra 11 pisos d'habitatge protegit per dedicar-los a lloguer social

La compra dels habitatges ha costat dos milions i ha estat possible gràcies al dret de tanteig i retracte


  • Comparteix:

Una promoció d'habitatge de Promusa / Foto: Localpres

Una promoció d'habitatge de Promusa / Foto: Localpres

Sant Cugat ha ampliat el parc d'habitatges de lloguer protegit amb l'adquisició d'11 pisos d'habitatge protegit (tots els que estaven disponibles) durant l'any passat. La compra ha suposat per a l'Ajuntament, a través de Promusa, una despesa de dos milions d'euros que ha estat possible gràcies al fet que s'ha acollit al dret a tanteig i retracte (la preferència que té el consistori per comprar un bé moble o immoble abans que la propietat l'ofereixi a un tercer).

Així, ara el parc de lloguer públic a Sant Cugat està format per 606 pisos. D'aquest, 506 són propietat de Promusa i la resta provenen de la borsa de mediació.

La promoció de l'habitatge de lloguer és un dels pilars sobre el qual treballa el govern municipal. L'executiu preveu destinar durant aquest mandat 16 milions d'euros o més per fer front a la crisi habitacional. És un "pla de xoc" per frenar l'"expulsió" de veïns de la ciutat que es vehicularà amb una dotació pressupostària anual de quatre milions mínims i amb una "batuda fiscal" per detectar aquells casos que necessitin més suport per part de l'administració.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.