L'educació en el lleure torna a la presencialitat

Els caus, esplais i agrupaments escolta es feien de manera virtual des del gener


Temes relacionats

Les entitats de lleure de Sant Cugat reclamen que són espais segurs i essencials (21/feb/21)

Una setmana més de restriccions, tot i que tornen les extraescolars i el lleure a Infantil i Primària (19/feb/21)

[FAQ] Què es pot fer i què no entre el 22 i el 28 de febrer (19/feb/21)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Facebook Esplai Sarau

Imatge d'arxiu / Foto: Facebook Esplai Sarau

El passat mes de gener, després de Nadal, el Procicat i la Generalitat van prendre mesures per contenir la Covid-19. Els caus, esplais i agrupaments escolta es van veure clarament afectats, van haver d'anul·lar la presencialitat. Tant és així que, l'activitat, va passar a ser totalment virtual. Un fet que va descontentar molt als agrupaments, 'tant els caus com els esplais són essencials per a l'educació dels infants i fer-ho de manera virtual no té cap mena de sentit', explica Berta López, monitora de l'Esplai Sarau. A més, López posa en valor la tasca educativa de l'ducació en el lleure i afirma que 'l'esplai no es pot fer de manera virtual perquè es perd totalment la continuïtat de tot el que ensenyem i, a més, desmotiva molt els infants'.

En la mateixa línia, el passat dimarts 16 de febrer, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya va publicar un comunicat mostrant la seva disconformitat davant les restriccions imposades sobre l'activitat en el lleure. Des de l'entitat es va defensar que "els agrupaments són espais segurs i imprescindibles perquè els infants i joves puguin fer activitats a l'aire lliure per afavorir el seu desenvolupament, en un moment de reclusió a casa i individualisme social".

Tot i això, la situació ha canviat. El passat divendres 19 de febrer el Procicat i la Generalitat van prendre la decisió de relaxar les mesures anti-Covid-19, fet que afecta positivament l'activitat de l'educació en el lleure que pot tornar a realitzar-se de manera presencial, sempre que es respectin les mesures de seguretat. Berta López afirma que es compleixen estrictament i que els infants estan agrupats en grups bombolla reduïts, porten sempre la mascareta i fan ús del gel hidroalcohòlic. A més, la monitora de l'esplai explica que porten un registre de les criatures que acudeixen i estan en contacte amb les famílies per si algú dona positiu en coronavirus.

Manifestació a favor d'aquest col·lectiu

Una quarantena de persones s'han manifestat aquest dissabte a la plaça d'Octavià per reclamar que els esplais i caus són espais segurs. Els organitzadors, que pertanyen a diferents entitats de lleure de la ciutat, han llegit un manifest on reclamen al govern que s'ampliïn les mesures i permetin tornar a les activitats de lleure als joves de secundària i batxillerat i no únicament als infants d'educació infantil i primària




Berta López

Creiem que és molt important. A l'esplai, si no mantenim una continuïtat no arribem a transmetre els valors i l'educació que oferim. La nostra eina és el joc, si no tenim aquesta eina, els infants es desmotiven i no li veuen el sentit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.