L'Associació de Veïns Baixador qualifica d''inassumible' per al veïnat el cost de la urbanització de l'avinguda

L'entitat considera que el projecte no respon a les necessitats del veïnat i exigeix que es desbloquegi la concessió de llicències d'obra


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'avinguda del Baixador / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de l'avinguda del Baixador / Foto: Cugat Mèdia

Cadascun dels 90 propietaris de l'avinguda Baixador haurà d'assumir una despesa mitjana de 28.754 euros per fer possible la urbanització de la via, pressupostada en una mica més de cinc milions, el 56% dels quals assumiran els propietaris i la resta l'Ajuntament de Sant Cugat i l'EMD de Valldoreix. Es tracta d'un desemborsament que l'Associació de Veïns de Baixador veu 'inassumible'. L'entitat va més enllà i també carrega contra el projecte que els ha presentat l'administració: 'És com un parc en una zona on tothom té jardins'.

L'associació veïnal ha celebrat una reunió aquest dilluns amb una trentena de propietaris de la via on s'ha posat de manifest el descontentament pel contingut del projecte, que consideren que està allunyat del que es va proposar al procés participatiu. El president de l'entitat, Sergi López, ha explicat a Cugat Mèdia que confiaven a rebre "una versió millorada" de les aportacions que es van fer, però que la proposta final no respon a les necessitats del veïnat. En aquest sentit, López fa referència al fet que el projecte preveu 40 places d'aparcament per a 90 finques "en una ubicació, a Valldoreix, depenent del cotxe totalment" i on no tots els veïns poden deixar els vehicles a dins dels seus terrenys.

"Ens van dir que aquest seria un carrer de referència perquè la gent pugui a venir a passejar", explica López, que reflexiona que "si és per a tothom ho estem pagant entre 90 finques", cosa que no troben justa i, encara menys en una zona on "tothom té jardí, tothom té bancs; no sortirem a fora a seure". "Si és així, que ho pagui el municipi íntegrament", assenyala López. Sintetitza que el que "necessitàvem un carrer que evités que la gent passés corrent, que s'aixequi pols, que evités que quan passin els cotxes les pedres no saltin a dins de casa".

López també fa una reflexió quant al pagament de l'IBI. Lamenta que els propietaris han pagat aquest impost i que no han rebut tots els serveis que s'obtindrien com a retorn. "Es podria haver estalviat aquest IBI per finançar el carrer sense demanar més diners". El president de l'entitat subratlla que el carrer disposa de serveis encara que s'hagin de soterrar.

L'associació de veïns vol posar fil a l'agulla a tot plegat reclamant una reunió amb l'Ajuntament i l'EMD de Valldoreix. També demanarà que se'ls aclareixi quines partides costejarà cada part amb el pagament del projecte.

El desbloqueig de les llicències d'obra és una altra de les reclamacions que fa l'entitat veïnal. López considera que el fet que estiguin aturades es deu a una "interpretació" per part dels tècnics municipals que podria no ajustar-se a la realitat, ja que vinculen la seva concessió a l'inici de les obres de la urbanització.

Si tot va tal com preveu l'EMD i l'Ajuntament, els tràmits urbanístics començaran a avançar amb l'aprovació inicial del projecte, previst per al mes que ve. López, preguntat per si el veïnat vol que s'aturi aquest tràmit, explica que el veïnat s'ha d'assessorar per decidir si el que més convé és congelar-ho o bé que tiri endavant i presentar al·legacions. En tot cas, el president de l'entitat veïnal subratlla la importància que no s'aturin les converses per a la urbanització.


Sergi López

Cal buscar que l'administració assumeixi el màxim cost del projecte. No pot ser que els veïns assumim aquestes quantitats. I que es donin les llicències de manera immediata, que això no boicotegi la negociació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.