El santcugatenc José Manuel Pérez Tornero serà el president de RTVE

Tornero ha estat vinculat els darrers anys a Cugat Mèdia com a conseller i president del Consell d'Administració


  • Comparteix:

Jose Manuel Pérez Tornero / Foto: Cugat Mèdia

Jose Manuel Pérez Tornero / Foto: Cugat Mèdia

Els grups parlamentaris al Congrés del PSOE, el PP, Podem i el PNB han assolit un acord per a la renovació del Consell d'Administració de RTVE, que ha estat ratificat aquest dijous pel ple del Congrés. L'acord situa el periodista santcugatenc José Manuel Pérez Tornero com a president de la corporació. Tornero també ha estat conseller i president accidental del Consell d'Administració de Cugat Mèdia. El Congrés ha elegit també els sis membres que són de la seva elecció, mentre que el Senat farà el mateix amb els quatre que li pertoquen.

José Manuel Pérez Tornero
Periodista santcugatenc i Catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona, Tornero és director de la Càtedra UNESCO Media and Information Literacy and Quality Journalism de la Càtedra sobre Innovació dels informatius (RTVE-UAB). A més, és Doctor Honoris Causa per la Universitat Aix-Marseille i Doctor en Comunicació per la UAB.

La seva trajectòria està vinculada a programes culturals i educatius de televisó, a més d'iniciatives i organismes que treballen per l'alfabetització mediàtica.

De fet, és consultor de la UNESCO i la Unió Europea en serveis públics audiovisuals i alfabetització mediàtica i digital. Així, dirigeix el grup d'investigació de Comunicació i Educació de la UAB, l'Observatori per a la innovació d'informatius (RTVE-UAB) i EduMediaLab, un laboratori dedicat a investigar sobre la innovació en el periodisme, la comunicació i l'educació.

També és vicepresident de l'AITED (Asociación Internacional de Televisión Educativa y de Descubrimiento) i membre del consell directiu de l'ATEI (Asociación Iberoamericana de Televisiones Públicas).

Tornero i Cugat Mèdia
José Manuel Pérez Tornero ha estat vinculat amb Cugat Mèdia des del 2015, quan va ser elegit com un dels cinc consellers del Consell d'Administració del mitjà públic. El seu pas el va portar a ser-ne president accidental després de la renúncia de Xavier Fornells, i hi va aportar el seu coneixement com a catedràtic i experiència en els àmbits culturals, educatius i d'innovació vinculats al món audiovisual. Va estar al capdavant de l'entitat pública fins al 2018.

Nou Consell d'Administració de RTVE
Els nous consellers de la corporació seran:

  • José Manuel Pérez Tornero (president).
  • Ramón Colom Esmatges.
  • Elena Sánchez Caballero.
  • Concepción Carmen Cascajosa Virino.
  • José Manuel Martín Medem.
  • Roberto Lakidaín Zabalza.
  • María Carmen Sastre Bellas.
  • Jenaro Castro Muiña.
  • María Consuelo Aparicio Avendaño.
  • Juan José Baños Loinaz.


  • Tornero substituirà Rosa María Mateo, presidenta interina com a administradora única des del 2018. Aquest és el primer acord entre el PSOE i el PP, i resta pendent encara els que han de fer possible la renovació del CGPJ, el TC, el Tribunal de Comptes, l'Agència Espanyola de Protecció de Dades i el Defensor del Poble.




    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.