El Sindicat de Llogateres posa el focus en l'incompliment de la llei de regulació de lloguers a Sant Cugat

El col·lectiu s'ha trobat aquest diumenge en una assemblea oberta i han començat a treballar amb nous casos relacionats amb l'habitatge


Temes relacionats

El Sindicat de Llogateres assenyala els 'abusos reiterats per part de propietaris i immobiliàries' (17/feb/21)

La llei de regulació del lloguer passa de puntetes per Sant Cugat ( 6/oct/20)

Entra en vigor la llei per regular el preu dels lloguers (22/set/20)


  • Comparteix:

Assemblea oberta del Sindicat de Llogateres / Foto: Cugat Mèdia

Assemblea oberta del Sindicat de Llogateres / Foto: Cugat Mèdia

El Sindicat de Llogateres de Sant Cugat ha organitzat una assemblea oberta aquest diumenge al matí per parlar de la nova llei de regulació dels lloguers de la Generalitat. Sant Cugat és un dels 60 municipis considerats de 'mercat tens' d'habitatge. La trobada d'aquest diumenge s'emmarca en una campanya de sensibilització impulsada pel col·lectiu per 'denunciar la greu problemàtica d'accés a l'habitatge' a la ciutat. Un dels objectius de la iniciativa és posar en relleu 'els abusos' per part d'immobiliàries i propietaris particulars que 'incompleixen deliberadament' aquesta llei.

La llei de regulació de lloguers de la Generalitat va entrar en vigor el setembre de 2020. Així i tot, el Sindicat de Llogateres critica que els preus dels lloguers a Sant Cugat segueixen sent "inassumibles" per a moltes famílies; recorden que el 20% de la població no arriba a pagar el preu de l'habitatge, el 33,6% té problemes per arribar a finals de més i el 45% es queda sense capacitat d'estalvi.

L'assemblea oberta d'aquest diumenge, que s'ha celebrat a l'aire lliure i seguint les mesures anti-Covid, també ha permès a la ciutadania exposar la seva situació i demanar el suport del col·lectiu. Membres del Sindicat de Llogateres ja s'han organitzat per posar-se a treballar en el cas de cada sol·licitant.

La Mariona, membre del Sindicat de Llogateres, ha explicat a Cugat Mèdia que "hi ha casos de tot" i ha afegit algunes de les situacions amb què treballen: "gent que està d'impagament i no pot pagar, gent que està pagant però els volen fer fora igualment, desnonaments immediats o gent que porta anys amb processos judicials". Des del col·lectiu treballen conjuntament amb els afectats per "aconseguir que la gent es quedi a casa seva", ja sigui a través "d'una pressió social o judicial".

La campanya de sensibilització iniciada pel Sindicat de Llogateres de Sant Cugat es materialitzarà en cartells que es penjaran per la ciutat. El col·lectiu vol posar el focus en els "abusos reiterats per part de propietaris i immobiliàries, manca d'alternatives i discriminació per raó de sexe o origen a l'hora d'accedir a una llar".





Mariona

Gent que està d'impagament i no pot pagar, gent que està pagant però els volen fer fora igualment, desnonaments immediats o gent que porta anys amb processos judicials. La idea és que cadascú expliqui el seu cas i totes juntes mirem quins casos podem seguir, des d'una pressió social o judicial, per aconseguir que la gent es quedi a casa seva, que és on estan vivint.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.