El Síndic de Greuges de Catalunya va rebre 189 peticions de Sant Cugat el 2020

Del total de peticions, 91 van ser queixes i 98 van ser consultes


  • Comparteix:

Rafel Ribó, Síndic de Greuges de Catalunya / Foto: ACN

Rafel Ribó, Síndic de Greuges de Catalunya / Foto: ACN

El Síndic de Greuges de Catalunya va rebre un total de 189 queixes i consultes durant l'any 2020 des de Sant Cugat. D'aquestes, més d'un 40% estaven relacionades amb temes de polítiques socials, com l'educació, la infància i adolescència, la salut, els serveis socials o les pensions, i més d'un 30%, amb l'administració pública i el pagament de tributs.

De les 189 peticions que va rebre el Síndic durant el 2020, 91 d'aquestes van ser queixes i 98, consultes. Dins de l'àmbit de polítiques socials, van rebre la majoria de les queixes els sectors d'educació i recerca, salut, serveis socials i pensions. L'administració pública, tributs i consum també han rebut força queixes de la ciutadania. En relació amb l'assessorament, és l'administració pública la que va despertar més consultes, juntament amb l'àmbit de consum.

Observant les dades per gènere, gairebé un 70% de les peticions realitzades sobre les polítiques socials les han fet dones, mentre que més del 60% de les consultes sobre administració pública i tributs provenen d'homes. Tot plegat està més igualat respecte a consum, seguretat ciutadana i justícia.

Les dades de febrer del Síndic de Greuges de Sant Cugat
Pel que fa a aquest mes de febrer, el Síndic santcugatenc, Ramon Palacio, ha dut a terme 23 actuacions, de les quals 14 són queixes i nou, assessoraments. De les 14 queixes presentades, sis han estat estudiades i desestimades, dues s'han traslladat al Síndic de Greuges de Catalunya i sis s'han començat a tramitar. La temàtica de les queixes ha estat variada i ha tocat àmbits com l'endarreriment en les llicències particulars d'obres, els desperfectes a la via pública, la seguretat ciutadana o els impostos i taxes municipals, entre d'altres. Els nou assessoraments han estat traslladats a les administracions o institucions pertinents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.