Oberta la presentació de candidatures per al Premi Torre Negra en defensa del medi ambient

Diverses entitats de la ciutat convoquen aquest guardó per segon any per reconèixer iniciatives que lluiten contra el canvi climàtic


  • Comparteix:

Mar Carrera, Jordi Pascual, Silvano Bendinelli i German Llerena durant la presentació del premi / Foto: Cugat Mèdia

Mar Carrera, Jordi Pascual, Silvano Bendinelli i German Llerena durant la presentació del premi / Foto: Cugat Mèdia

La Comissió Pi d'en Xandri+20, El Club Muntanyenc, l'editorial Pol·len, Fridays 4 future Sant Cugat i ElCugatenc.cat han convocat la 2a edició del Premi Torre Negra 2021. Un guardó que pretén premiar aquelles iniciatives que promouen la defensa del medi ambient i la implicació de la societat en l'emergència climàtica. Les candidatures i projectes que hi vulguin optar poden enviar la proposta fins a finals de març al correu electrònic cmsc@cmsc.cat. Totes aquelles que arribin fora de termini seran admeses per l'any següent.

Aquest dues noves entitats s'han sumat a l'organització del premi. Un és el mitjà de comunicació ElCugatenc que vol "seguir aportant en la lluita ecologista". '"Aquest premi és una bona opció per valorar les entitats del poble", explicava el periodista Jordi Pascual. També hi participa aquest any l'editorial Pol·len, una cooperativa que compta amb 3 sòcies de treball, on gestionen les publicacions segons principis de sostenibilitat i de protecció del medi ambient. ''Per a nosaltres el Pi d'en Xandri és un símbol de lluita i resistència de tot allò que defensem, així que ens fa molta il·lusió que hagin comptat amb nosaltres", explica Mar Carrera, una de les tres sòcies de l'editorial.

El membre de la Plataforma de Defensa de Torre Negra, Germán Llerena, ha explicat, a més, que aquesta és una manera de recordar quel conflicte en aquest espai del Parc Natural de Collserola encara no està solucionat.

El Premi Torre Negra en defensa del Medi Ambient no està dotat econòmicament, sinó que compta amb el reconeixement i agraïment del moviment ecologista local, com també de la difusió del projecte a la ciutadania de Sant Cugat. A més, es podran concedir mencions honorífiques encara que la proposta no hagi resultat guanyadora.


German Llerena

L'objectiu del premi és reconèixer les noves formes de fer ecologisme i persones que s'hi estan implicant, i alhora recordar que el tema de la Torre Negra no està resolt i continuem esperant una resolució i empenyent cap a una resolució favorable a la conservació de l'espai.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.