El primer Sant Medir sense Aplec des de la Guerra Civil

La pandèmia ha obligat a celebrar Sant Medir "de mínims", tot i que desenes de santcugatencs s'han apropat a l'ermita durant el matí


Temes relacionats

L'aplec de Sant Medir suma un any més tradició, cultura i natura en una trobada multitudinària ( 3/mar/20)


  • Comparteix:

La celebració de Sant Medir d'aquest 2021 serà recordada durant anys. La pandèmia ha obligat a suspendre el tradicional Aplec al voltant de l'Ermita, un fet que no passava des de la Guerra Civil espanyola, als anys 30. Malgrat això, molts santcugatencs i santcugatenques s'hi han apropat per viure, sense aglomeracions i d'una manera atípica, aquest Sant Medir.

Sense entitats de cultura popular i sense missa a l'ermita, molta gent ha aprofitat el dia festiu per gaudir de la natura i el Camp del Miracle ha acollit desenes de persones, algunes de les quals han pogut entrar a l'ermita, en grups de sis, i d'altres han optat per fer un pícnic. El membre de la Penya Regalèssia Joan Manel Moncau, ha assegurat a Cugat Mèdia que ha estat un Sant Medir "simpàtic" malgrat les circumstàncies.

Una jornada molt diferent a la d'anys anteriors, quan s'aplegaven les entitats de cultura popular de Sant Cugat amb els veïns de la Vila de Gràcia per celebrar el copatró de la ciutat.


Joan Manel Moncau

A quarts d'onze no s'hi cabia, tothom volia entrar en el moment d'obrir i hem hagut de fer una cua, amb distàncies, al voltant de tota l'ermita. Deixem entrar en grups de cinc o sis persones. Està sent una diada, malgrat tot, simpàtica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.