Les dones grans, al capdavant del cartell del Comitè del 8-M

L'entitat ha programat una setmana d'activitats per commemorar el Dia Internacional de la Dona Treballadora


  • Comparteix:

La projecció s'ha fet a la muralla del Monestir de Sant Cugat, a la plaça d'Octavià / Foto: Cugat Mèdia

La projecció s'ha fet a la muralla del Monestir de Sant Cugat, a la plaça d'Octavià / Foto: Cugat Mèdia

'T'has parat a pensar com han viscut les dones grans la pandèmia? Algú els ha preguntat què necessiten o què pensen?'. Amb aquestes preguntes i un vídeo testimonial d'onze minuts que s'ha projectat, aquest dimecres, a la plaça d'Octavià, s'ha convidat a la ciutadania a reflexionar sobre 'les grans oblidades'. 'Dones grans, cures i resiliència' és el títol d'aquesta peça que ha servit de tret de sortida de tota una setmana d'actes organitzats pel Comitè del 8-M amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora. Més d'una vuitantena de persones, entre les quals hi havia moltes de les protagonistes del film, han participat en l'esdeveniment que, tot i haver patit alguns problemes tècnics, s'ha pogut celebrar.

Segons ha explicat abans de la projecció la membre del Comitè i d'Hora Bruixa, Nerea Ruiz, aquesta peça documental s'ha fet des de la comissió de dones grans i cures de l'entitat. Aquesta comissió va ser l'encarregada d'entrevistar totes les dones i elaborar un vídeo amb les seves experiències. Sobre la decisió de realitzar aquest document testimonial i convertir-lo, a més, en cap de cartell del 8-M, Ruiz ha exposat que han volgut "capgirar-ho tot i començar el nostre vuit de març amb aquestes dones al capdavant, perquè creiem que són un dels col·lectius que pateixen més violència masclista i que estan més precaritzats, però en canvi ningú no en parla".

Respecte a la resta d'activitats programades per a aquesta setmana, Ruiz espera que serveixin per fer arribar les denúncies i el missatge de l'entitat a totes les dones i nenes santcugatenques i, puguin, així, unir-se a la manifestació del 8-M. "I ja posats a somiar, esperem amb això estar una mica més a prop d'enderrocar el patriarcat", ha afegit.




Nerea Ruiz

Hem fet un vídeo orientat a les dones grans perquè creiem que són les grans oblidades. Són un dels col·lectius que pateixen més violència masclista i que estan més precaritzats, però en canvi ningú no en parla. Mai són les protagonistes, mai estan al capdavant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.