Sant Cugat manté l'essència en el Sant Medir més atípic dels últims 80 anys

Sense aplec a l'ermita, la celebració del copatró de la ciutat ha estat "de mínims" per culpa de la pandèmia de la Covid-19


Temes relacionats

El primer Sant Medir sense Aplec des de la Guerra Civil ( 3/mar/21)

Sant Cugat comença la celebració 'limitada' d'un Sant Medir sense Aplec ( 2/mar/21)


  • Comparteix:

Ahir era 3 de març, i per tant, Sant Medir. Sant Cugat, però, va viure una diada del seu co-patró de la manera més atípica dels últims 80 anys. La pandèmia de la Covid-19 va obligar a fer una celebració de mínims, amb adaptacions d'algunes tradicions i la suspensió, entre d'altres, de l'aplec. Durant la revetlla, aquest dimarts, s'ha aprofitat per fer el canvi del mocador que duia a la mà la Marieta, la geganta de la colla santcugatenca. Un mocador confeccionat, com el vell, del 2002, pel grup de puntaires Les Noies de Sant Cugat. Després, membres de la Penya Regalèssia i representants polítics de l'Ajuntament van protagonitzar un acte institucional, a la sala de plens, amb l'estrena de l'animació de l''Auca de l'Aplec de Sant Medir (o les faves que van florir)', feta per a l'ocasió. Sense aplec, ni les actuacions de les entitats de cultura popular ni el dinar, desenes de santcugatencs van visitar igualment l'ermita aquest dimecres al matí, que es va obrir durant unes hores. El membre de la Penya Regalèssia Joan Manel Moncau, assegurava a Cugat Mèdia que ha estat un Sant Medir 'simpàtic' malgrat les circumstàncies. TAM0357 La missa solemne es va traslladar a l'Església del Monestir, per qüestions d'aforament i distàncies, el mateix escenari que va acollir el concert de 'The Ministers of Pastime', amb música barroca. A més, s'han instal·lat fins dilluns que ve exposicions fotogràfiques a les places d'Octavià, de la Vila i de Lluís Millet, a més de la mateixa ermita de Sant Medir, amb imatges històriques de celebracions d'anys anteriors. Tot plegat per mantenir, malgrat les circumstàncies, l'essència de la tradició de la celebració del copatró de la ciutat. SEPA LLARG

Durant la revetlla, aquest dimarts, s'ha aprofitat per fer el canvi del mocador que duia a la mà la Marieta, la geganta de la colla santcugatenca. Un mocador confeccionat, com el vell, del 2002, pel grup de puntaires Les Noies de Sant Cugat. Després, membres de la Penya Regalèssia i representants polítics de l'Ajuntament van protagonitzar un acte institucional, a la sala de plens, amb l'estrena de l'animació de l''Auca de l'Aplec de Sant Medir (o les faves que van florir)', feta per a l'ocasió.

Sense aplec, ni les actuacions de les entitats de cultura popular ni el dinar, desenes de santcugatencs han visitat igualment l'ermita aquest dimecres al matí, que s'ha obert durant unes hores.

La missa solemne s'ha traslladat enguany a l'Església del Monestir, per qüestions d'aforament i distàncies, el mateix escenari que ha acollit el concert de The Ministers of Pastime, amb música barroca, d''stylus fantasticus'.

A més, s'han instal·lat fins dilluns que ve exposicions fotogràfiques a les places d'Octavià, de la Vila i de Lluís Millet, a més de la mateixa ermita de Sant Medir, amb imatges històriques de celebracions d'anys anteriors. Tot plegat per mantenir, malgrat les circumstàncies, l'essència de la tradició de la celebració del copatró de la ciutat.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.