L'Ajuntament troba el camí per salvar el Bar Catalunya de l'enderroc

El consistori prepara un nou planejament per a la parcel·la i reforçarà la protecció de l'immoble


Temes relacionats

Miquel Hidalgo (cambrer del Bar Catalunya): 'La gent m'estima molt' ( 5/mar/21)

El Bar Catalunya, el més antic de Sant Cugat, abaixa la persiana ( 3/mar/21)


  • Comparteix:

Imatge de l'interior del Bar Catalunya / Foto: Lluís Llebot

Imatge de l'interior del Bar Catalunya / Foto: Lluís Llebot

L'Ajuntament vol preservar, com va aprovar el ple municipal, el Bar Catalunya. Després del seu tancament i amb l'amenaça d'enderroc per a la construcció d'obra nova sobre la taula, el consistori està treballant en la reordenació de la parcel·la amb un nou planejament que permetrà mantenir tot l'edifici actual i construir-hi habitatges -com vol la propietat- en un altre espai de la mateixa zona.

El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, ha avançat a Cugat Mèdia que aquest nou planejament permetria construir-hi el mateix nombre de pisos que plantejava la propietat, però fora de l'edifici actual.

La intenció és preservar tota la construcció arquitectònica actual, i no només la façana, com consta en el catàleg de patrimoni, ja que es tracta pràcticament de l'única mostra d'arquitectura racionalista dels anys 30 que queda al municipi. És per això que l'Ajuntament també modificarà la fitxa d'aquest edifici al catàleg perquè protegeixi tota la construcció i estudia la possibilitat de declarar-ho Bé Cultural d'Interès local.

De moment, les llicències urbanístiques en aquest àmbit estan suspeses, una precaució contra la qual la propietat ha presentat un contenciós administratiu contra l'Ajuntament. Segons Duch, ara mateix no hi ha converses amb la propietat, que una vegada acabat tot el procés haurà de presentar una nova petició de llicència per fer-hi obra nova. Tot i així, Duch manté que construir-hi amb el nou planejament, seria més econòmic i ràpid per al promotor perquè el projecte ja no s'ha d'adaptar als condicionats d'un edifici amb elements protegits com la façana.

Amb qui sí que s'està buscant un acord és amb els fins ara responsables del bar, amb la intenció de poder adquirir o preservar d'alguna manera el mobiliari de l'espai.




Francesc Duch

Estem redactant el nou planejament per poder mantenir l'edifici existent i que el bar pugui mantenir l'activitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.