Un hivern càlid i plujós a Sant Cugat, però menys que el de l'any passat

La temperatura mitjana del trimestre ha estat de 8,9 graus centígrads, mentre que la de l'any passat va ser clarament més càlida, amb 9,8


  • Comparteix:

Gairebé el 70% de les precipitacions a Sant Cugat s'han concentrat al desembre / Foto: Cugat Mèdia

Gairebé el 70% de les precipitacions a Sant Cugat s'han concentrat al desembre / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat ha viscut un hivern lleugerament càlid i plujós, tot i que no ha deixat dades històriques, segons dades facilitades per Meteocat a Cugat Mèdia i recollides a l'estació automàtica de Sant Cugat - CAR. La temperatura mitjana del trimestre (desembre, gener i febrer) ha estat de 8,9 graus centígrads, poc més d'un grau per sobre de la mitjana climàtica. Dels tres mesos, el més càlid ha sigut el febrer, amb una mitjana d'11,2 graus, mentre que el desembre i el gener deixen una mitja de 8,6 i 7,0 graus, respectivament. Pel que fa a les precipitacions, durant aquests mesos s'han recollit 140,5 mm a la ciutat, un 10% per sobre de la mitjana climàtica, però lluny de la mitjana que va deixar l'hivern passat de 246,9 mm.

Fent una mirada més concreta a les dades de les precipitacions, veiem que la majoria de les pluges es van concentrar al desembre, amb 98,3 mm. A més, el 66% de les pluges de tot l'hivern es van concentrar en un mateix dia, el 18 de desembre (93,3 mm). Els altres dos mesos han estat més secs i el gener deixa una mitjana de 26,1 mm i el febrer de 16,1 mm.

Aquest ha estat un hivern càlid a Sant Cugat, però no ha superat la temperatura mitjana del trimestre de desembre a febrer de 2019-2020, que va ser de 9,8 graus C de mitjana. El febrer de 2020 va ser encara més calorós que enguany, amb 11,5 de mitjana i 23,6 de màxima el dia 3.

La temperatura màxima d'aquest trimestre es va registrar el 29 de gener amb 21,3 graus i, la mínima, el 6 de gener, en plena onada de fred a l'estat espanyol, amb -3,4 graus. Aquesta és la temperatura més baixa en l'estació de Sant Cugat del Vallès - CAR des del 2017, quan el 18 de gener es van assolir els -3,6 graus.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.