Emotiu homenatge a les víctimes de la Covid-19 quan es compleix un any de la pandèmia

L'Ajuntament de Sant Cugat ha donat a conèixer les bases del concurs pel monument en record a les víctimes del coronavirus


  • Comparteix:

L'alcaldessa, Mieria Ingla, amb els representants dels Consells d'Infants, de Gent Gran i de Joves / Font: Lali Puig

L'alcaldessa, Mieria Ingla, amb els representants dels Consells d'Infants, de Gent Gran i de Joves / Font: Lali Puig

Un emotiu homenatge a les víctimes de la Covid-19 ha tingut lloc aquest dissabte al Parc Central. L'Ajuntament de Sant Cugat ha organitzat l'acte amb motiu del primer any de pandèmia al lloc on es col·locarà un monument en record a les víctimes del coronavirus. El consistori ha donat a conèixer les bases del concurs públic i els criteris que seguirà el jurat per decidir quin artista local farà el monument, que tindrà un pressupost de 20.000 euros. De moment, però, encara no hi ha data per a la presentació i elecció del projecte.

L'acte, presidit per l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha començat amb un minut de silenci en record a totes les víctimes de la pandèmia. El regidor de Participació, Marco Simarro, ha explicat els motius "d'obrir un espai de dol i reflexió" al Parc Central de la ciutat, perquè tothom "hem patit per igual les conseqüències del virus". Simarro ha recordat que el monument "no ha de ser molt voluminós i ha de respectar el medi ambient".

Després, la tinent d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha donat importància a l'obertura de l'espai per "poder reflexionar amb nosaltres mateixos i pensar en tot el que ha passat". Madrona ha reiterat la importància que aquest procés hagi estat participatiu i, ara, conclogui amb l'expressió artística d'un santcugatenc o santcugatenca.

A l'acte també han assistit el representant del Consell de Gent Gran, Joan Cortadellas; la representant del Consell d'Infants, Laia Herrero; i la representant del Consell de Joves, Helena Serraviñals. Tots ells han explicat, des de tres perspectives diferents, com han viscut aquesta crisi sanitària, com els va afectar el confinament i com preveuen que serà el futur.

Mireia Ingla ha explicat la importància d'ubicar aquest monument al Parc Central i no en un lloc més cèntric i proper. "Aquest espai és un lloc molt familiar, obert i que permetrà que sigui molt visible per a la població", ha dit. L'alcaldessa s'ha emocionat en recordar a totes les víctimes de la Covid-19, a tots els professionals que van vetllar pel funcionament de la ciutat durant els mesos més complicats i a tots els ciutadans de Sant Cugat.




Mireia Ingla

Aquest és un espai molt familiar i obert.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.