Més de la meitat dels santcugatencs utilitza el vehicle privat per anar a la feina


  • Comparteix:

L'informe evidencia que s'ha incrementat l'ús de FGC però també dels Túnels de Vallvidrera

L'informe evidencia que s'ha incrementat l'ús de FGC però també dels Túnels de Vallvidrera

El cotxe és el mitjà de transport més utilitzat entre els santcugatencs per desplaçar-se a treballar. Aquesta és una de les dades que es desprèn del sisè butlletí econòmic de Sant Cugat, que destaca que més d'un 50% dels ciutadans de la nostra ciutat utilitza el vehicle per arribar al lloc de feina. L'informe també destaca que els santcugatencs han incrementat l'ús dels FGC però també dels túnels de Vallvidrera.

Segons l'últim butlletí econòmic de Sant Cugat, corresponent a la tardor del 2004, el 54% dels santcugatencs utilitza el cotxe per desplaçar-se fins al lloc de feina. Pel que fa a l'ús del transport públic, aquest és molt més reduït, amb un 21% de la gent que utilitza el tren per desplaçar-se per anar a la feina, mentre que el 12% dels santcugatencs hi van caminant i només un 3% ho fan en autobús o amb moto. Així ho ha explicat Jordi Suriñach, director d'aquest informe elaborat per la UB.

Jordi Suriñach

La gent bàsicament va a treballar amb cotxe, amb un 54%. En segon lloc estan els que van amb tren que són un 21%, en tercer lloc estan els que va caminant que són un 12% i per últim trobem els que van amb bus o amb moto que són un 3%.


A més l'informe destaca que el 50% de la gent triga entre 10 i 30 minuts en arribar al seu lloc de feina, i que un 23% destina més de 45 minuts en desplaçar-se a treballar.

Per a Suriñach, aquestes dades poden explicar-se en funció del perfil de la població santcugatenca i també per la proximitat amb Barcelona i per un model de ciutat residencial. Amb tot, Suriñach creu que s'hauria de fer una reflexió per tal de millorar encara més aquestes dades i, per tant, la qualitat de vida de la gent.

jordi Suriñach

Són dades que es poden explicar a partir del perfil de població que hi ha, i del tipus de gent que hi viu. Crec que admeten una reflexió de cara a millorar la qualitat de vida de la gent.


El sisè butlletí econòmic destaca que, en general, el nombre de viatgers que utilitza els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, amb origen en alguna de les estacions del terme municipal de Sant Cugat, ha augmentat un 4,5% respecte l'any 2002. Al costat d'això, però també la utilització dels túnels de Vallvidrera s'ha incrementat en un 5,89%, per el que fa el nombre d'usuaris, el que representa 171 viatges per habitant.

D'altra banda, l'nforme de Conjuntura Econòmica de Sant Cugat, que s'ha presentat en el marc del tercer Diàleg de Santcugatribuna, torna a posar de manifest que la nostra ciutat continua sent la primera pel que fa a nivell de qualitat de vida entre els municipis de l'entorn.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.