El 75% de casos de Covid-19 al Vallès Occidental ja són de la variant britànica

Així ho assegura la cap del Servei de Vigilància Epidemiològica i Resposta a Emergències de Salut Pública del Vallès, Maria Rosa Sala


  • Comparteix:

Exemple d'una prova PCR / Foto: ACN

Exemple d'una prova PCR / Foto: ACN

El 75% dels casos confirmats de Covid-19 del Vallès Occidental són de la variant britànica. Així ho confirma a Cugat Mèdia la cap del Servei de Vigilància Epidemiològica i Resposta a Emergències de Salut Pública del Vallès Occidental i Oriental, Maria Rosa Sala. Això ha fet saltar les alarmes per augmentar els nivells de sospita en tots els possibles casos, i que amb els mínims símptomes es faci una prova PCR.

La intenció és detectar el màxim nombre de casos i els seus contactes perquè "no s'escapin" i segueixin contagiant. Tot i això, Sala assegura que el protocol en si no ha canviat: simplement des del Servei de Vigilància Epidemiològica demanen als professionals que augmentin el nombre de proves i que es vigili amb més detall aquells contactes estrets. Tota Catalunya està sota el mateix protocol, només s'ha augmentat el nivell de sospita. No només es vigilen aquells possibles casos després d'estar en contacte amb el positiu, sinó també s'estudien els contactes previs a la persona contagiada.


TALL BO MARIA ROSA

"Tenim un laboratori on s'està fent la majoria de mostres del Vallès, i ens estan dient que sí, que la majoria de les mostres són positives de la variant britànica, quan dic majoria et parlo d'un 75%"



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.